Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vilande band. Sonic Syndicate tar en paus på obestämd tid. Bilden togs vid gruppens spelning på hemmaplan i Falkhallens blackbox förra våren.

Sonic Syndicate pausar

Förra året lämnade Richard Sjunnesson Sonic Syndicate. Enligt rykten har även brodern Roger lämnat Falkenbergsbandet. Men det förnekar han själv. – Vi har bestämt att ta en paus.

Wikipedias svenska hemsida uppger att Roger hoppat av gruppen den här månaden för att satsa för fullt på The Unguided.

– Det sägs och skrivs mycket, konstaterar Roger Sjunnesson när Hallands Nyheter ringer upp.

Men du har väl inte varit med på sommarens festivalspelningar?

– Det stämmer att jag inte varit med på de tre senaste spelningarna av olika skäl. Men det är inte mitt eller bandets fel. Vi bestämde i början av månaden att jag inte skulle vara med.

Så du har inte lämnat Sonic Syndicate?

– Nej, men vi har tagit ett beslut att ta en paus efter sommaren. Just nu fokuserar alla i bandet på sina egna intressen.

Vad innebär det?

– Nathan bor i Finland där han har en tjej och John har precis gift sig. Robin har flyttat till Stockholm och Karin ska börja studera. Själv jobbar jag och fokuserar på The Unguided.

Har ni bestämt hur länge pausen för Sonic ska vara?

– Nej, det vet vi inte själva riktigt. Men vi har ingen aktivitet just nu, förklarar Roger.

The Unguided är bandet som brodern Richard Sjunnesson startade efter sitt avhopp från Sonic Syndicate förra året. Där ingår även Roland Johansson som i sin tur lämnade Sonic för två år sedan. De tre är kärnan i The Unguided, i övrigt plockar man in olika musiker vid behov.

Hittills har gruppen släppt en ep och gjort några livespelningar i sommar, bland annat på Grand Rock i Falkenberg och Getaway-festivalen i Gävle. Nu arbetar The Unguided på sitt första album och hoppas att det ska bli klart att släppas någon gång i vinter.