Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Sinne Eeg först ut hos Jazz Corner

Jazz Corners höstsäsong inleds med en dansk stjärna som kommer att charma publiken med sina ordlösa improvisationer (scat-sång).

"Sinne Eeg verkar aldrig behöva anstränga sig för att frasera svängigt, lägga på ett hest filter eller demonstrera ett stort omfång. Allt känns naturligt", skrev jag om en av Sinne Eegs skivor.

Den 27 september kommer hon till Varbergs teater den 27 september med Jacob Christoffersen (piano), Lennart Ginman (bas) och Morten Lund (trummor).

I början av oktober blir det fullt på scenen när göteborgska The Orchestra Big Band backar upp de rutinerade sångarna Erik Gullbransson (även konstnärig ledare) och Margaretha Evmark (sedan länge bosatt i Åsa).

Jan Allans lätt igenkännbara, luftiga trumpetton och lyriska sololinjer kan den 18 oktober höras ihop med trion Unit (Niclas Höglind, Jonas Castell och Kristofer Johansson).

Den konserten äger rum på Teater Halland, medan övriga är på Varbergs teater.

Ben Besiakov har varit i Varberg flera gånger förut, bland annat med Bernt Rosengren 2010.

Den 31 oktober har den danske pianisten med sig två amerikaner, altsaxofonisten Jesse Daivis och 68-årige Alvin Queen, känd som Oscar Peterssons sista trummis.

Från den yngre generationen hämtas basisten Ida Hvid (född 1980).

Sist ut under höstsäsongen är Agnas Bros, som är de fyra sönerna till den välkände trumpetprofessorn Urban Agnas och den klassiska gitarristen Sabia Agnas.

Jag hörde kvartetten live redan hösten 2014, när yngste brorsan Max (piano) bara var 17 bast. De spelade sökande och bråkigt, med referenser till klassisk musik och friform, och med en närmast telepatiskt kommunikation.

De andra tre bröderna är i åldersordning (äldst först): Konrad (trummor), Kasper (gitarr) och Mauritz (kontrabas) Agnas.

Fakta: Jazz Corners höstsäsong 2018

27/9

Sinne Eeg med pianotrio

3/10

The Orchestra Big Band med Margaretha Evmark

18/10

Jan Allan med Unit (konsert på Teater Halland)

31/10

Ben Besiakov Quartet featuring Jesse Davis

21/11

Agnas Bros

Plats: Varbergs teater (alla kvällar utom den 18/10)