Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Så låter Gessles och Winnerbäcks duett

I dag släpps "Småstadsprat" med de svenska poptungviktarna.

HN har tidigare skrivit att Per Gessle släpper två soloalbum i år. Det första, "En vacker natt", släpps 28 april. Men redan i dag släpps singeln "Småstadsprat" som Per Gessle gör tillsammans med Lars Winnerbäck och Helena Josefsson. 
– Jag skrev Småstadsprat nere i Halmstad i början av maj förra året när solen började komma på allvar. Det blev en av signaturlåtarna för hur jag ville att min nya platta skulle låta. Jag ville ha med Helena Josefsson i refrängerna och sedan träffade jag Lasse Winnerbäck på Sofiero i Helsingborg i juli och frågade honom om han ville sjunga lite också. Han gillade låten och slog till. Texten handlar om att vara ung och förälskad och förvirrad och besviken på en och samma gång. Vardagsmat i småstäder, säger Per Gessle i ett pressmeddelande. 

I introt låter "Småstadsprat" som en klassisk Winnerbäcklåt, med stråkar och gitarr. Det får mig att tro att Lars Winnerbäck har haft en stor del i produktionen. Man blir nästan förvånad när man hör Per Gessles karaktäristiska nasala röst i första versen. Man är inte van att höra den till Winnerbäck-melodier.
Men efter introt får låten ett mer typiskt Gessle-sound som känns igen från exempelvis Mazarin-skivan. Lars Winnerbäck sjunger den andra versen. Lika förvånad blir man när man hör Lars Winnerbäck karaktäristiskt hesa röst på en klassisk Gesslemelodislinga när han sjunger "Småstadsprat". 

Det är en låt som jag tror uppskattas mer av Gesslefans än Winnerbäckfans. Det är en Gessle-låt med Winnerbäck-krydda – en krydda som nog tas väl emot av många. På sina kommande skivor har Per Gessle gjort fler duetter, bland annat med Halmstadartisten Linnea Henriksson. 

 

Läs mer: Så var Winnerbäcks spelning i Falkenberg förra sommaren. Så många såg konserten – vilken slog publikrekord. Här är alla bilderna från kvällen på Stortorget.

Och här är bilderna från Lars Winnerbäcks karriär, bland annat en tidig bild på artisten på Skrea Strand