Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Så gick det för varbergstjejerna i ”Idol”

Nu är det avgjort om Isabelle och Blerta går vidare till fredagsfinalerna.

Det blev två guldbiljetter till Varberg när "Idol" var i Göteborg, men ingen plats i fredagsfinalerna för vare sig Isabelle Verdien eller Blerta Nuredini.

Efter att ha sjungit "Redbone" av Childish Gambino via länk fick 22-åriga Blerta Nuredini tre ja av "Idol"-juryn i Göteborg.

– Yes! Du är ju helt suverän, ropade Anders Bagge.

För att undvika alla risker för coronasmitta, eftersom Blerta arbetar inom vården, levererades guldbiljetten med en radiostyrd bil i Varberg av programledaren Per Lernström.

Fick möta ”Idol”-juryn igen

En nyhet i år är att deltagarna med tre ja av fyra måste övertyga just den jurymedlem som sa nej, för att få fortsätta med sin slutaudition. För Blerta tog "Idol"-resan slut när Nikki Amini höll fast vid sitt nej.

– Jag är väldigt tacksam för chansen att få åka till Stockholm och få vara med i slutaudition. Det är första gången jag söker till ”Idol”, så allt var väldigt nytt och jag är inte van att sjunga under press, säger Blerta och fortsätter:

– Självklart är jag besviken, men det var en väldigt givande och rolig upplevelse. Man träffar många som är otroligt duktiga och det ska bli intressant att följa deltagarna i år.

En kul detalj är att en av Blerta äldre systrar, den nu 29-åriga Sadije Nuredini, också har sökt till "Idol". Det var efter att hon hade tagit studenten i Varberg 2009.

Storasyster blev läkare efter ”Idol”

Sadije sjöng ”If I were a boy” i delmomentet ”Sista chansen” och gick sedan vidare med en annan Beyoncé-låt: ”Resentment”:

– Fruktansvärt fin ton. Kanon, tyckte Anders Bagge då.

Men sedan tog det stopp. En annan halländska gick vidare och blev till slut fyra i hela tv-tävlingen, nämligen Mariette Hansson.

Läs mer: Sadije till slutaudition i ”Idol”

Sadije Nuredini vara två år när familjen lämnade krigsdrabbade Kosovo för Stenungsund och åtta år senare flyttade till Varberg.

När Sadije skulle gå i pappa Imers fotspår föll valet på läkarutbildningen i Cluj-Napoca i Rumänien. Nu är Blertas äldsta syster färdig läkare och bosatt i Falkenberg.

Valde låt av gruppen Little Mix

Under årets slutaudition valde snart 19-åriga Isabelle Verdien från Läjet ”Good enough” av gruppen Little Mix och gick vidare till solosången med liveband.

Där framförde hon Kents ”Utan dina andetag”, men av den visas bara några sekunder.

– Jag är supernöjd med låtvalen. Hade jag fått önska så hade det bara varit piano till "Utan dina andetag" för att få till den lilla extra känslan jag ville, men det funkade bra med bandet också. Jag är nöjd med att det inte gick så fel som på solosången förra gången, men min prestation var på en normal nivå och aldrig sådär wow, säger Isabelle.

”Det är en ögonöppnare för mig”

Väl hemma i Varberg fick hon beskedet via länk att hon inte hade tagit sig vidare till fredagsfinalerna.

– Det är absolut jättetråkigt och lite pinsamt att hamna på samma plats igen, men jag förstår juryn till 100 procent. Det var för mitt eget bästa och det är en ögonöppnare för mig att jag måste sluta jämföra mig med alla andra hela tiden. Som artist så ska man vara sin egen, annars kommer man ingen vart. Jag har mycket att jobba på med mig själv och det ska jag göra nu. Jag vill ge alla som kom topp 20 ett stort lycka till!

Läs mer: Isabelle fick sin andra guldbiljett i ”Idol”

Ännu bättre gick det för Isabelles kompis från Borås, 19-åriga Edvin Hakimzadeh, som hon åkte till Göteborg för att stötta, utan tanke på att söka själv.

Isabelle och Edvin lärde känna varandra under "Idol" 2018.

– Jag har övat dag ut och dag in i två år och verkligen försökt förbättra min sångröst på alla möjliga vis. Min dröm har alltid varit att bli artist, säger Edvin i onsdagens "Idol"-avsnitt.

Och visst lyckades han hålla nerverna i styr. Nästa gång ser vi Edvin Hakimzadeh i fredagsfinalerna.

Se Blerta Nuredinis första audition i ”Idol”:

Se Isabelle Verdiens första audition i ”Idol”: