Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Recordia blir centrum för Varberg för Musikhjälpen

Musikalstjärnan Jessica Heribertsson blir programledare när Varberg för Musikhjälpen flyttar in i Recordia Studios istället för att sända direkt.

Årets upplaga av Varberg för Musikhjälpen blir annorlunda. Det blir inga livekonserter i en glasbur vid stadshotellet, utan inspelningar i Recordias nybyggda studios.

– Vi ställer om och kör allt digitalt. Fredrik Larnemo på Recordia riggar på fredag, bandar på lördag och mixar på söndag. Sedan kör vi en teaser varje dag i veckan den 14–18 december, berättar initiativtagaren Calle Karlsson.

Musikalstjärna möter Glada Hudik-skådis

Som final görs ett fyra timmar långt musikaliskt program lördagen den 19 december, inklusive intervjuer och mellansnack.

– Jessica Heribertsson är programledare tillsammans med Alexander Rådlund från Fantastiska Underhållningsbandet och Glada Hudik-teatern. Vi sänder via både Youtube och Facebook, berättar Calle, som själv ska sjunga och spela med sin dotter Linda och lyssna på sonen Micael, som är trummis i Maddox Street.

Medverkar gör även Gösta Gigolos, Bluescille med Thomas "Juneor" Andersson (Kamchatka) och Josefin "Wikedhvani" Wikevand.

Klipp från konserten ska visas

Urvalet har Göran Viksten (Antons Musik) och Kastriot Zeqiri (Medborgarskolan) hjälpt Calle med.

Även Studieförbundet Vuxenskolan, Mediateknik, Vertiseit och Varbergs Sparbank stöttar Calle Karlsson och Fantastiska Underhållningsbandet helt ideellt när Varberg för Musikhjälpen arrangeras för fjärde året i rad.

Årets insamling startade med en konsert den 1 november och klipp därifrån kommer att visas under veckan, med bland andra Cecilia Vennersten, Mojje Milacki och Ove & the Hitmakers.

Insamlingen har inbringat 400 000 kronor

Tidigare år har insamlingen i Varberg gett omkring 400 000 kronor och i skrivande stund närma sig årets version 21 000 kronor.

På www.bossan.musikhjalpen.se finns ytterligare 464 lokala initiativ i samband med den nationella Musikhjälpen som Sveriges Radio och Sveriges Television sedan 2008 driver ihop med Radiohjälpen.

Musikhjälpens tema i år är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Insamlingen leds av Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman, som ska sända 144 timmar i sträck den 14–20 december.