Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

RAW Tuning letar nytt bandnamn

Riffig rock är RAW Tunings signatur. På lördag spelar de som förband i Falkhallens blackbox. Men efter spelningen tänker trion byta namn.

Falkenbergsbandet RAW Tuning hör egentligen hemma i Vessigebro. Två av medlemmarna bor där och den tredje har gjort det. Replokalen ligger också i en källare intill gården Karslund, strax utanför Vessigebro.

Bandet bildades för ungefär ett år sedan och namnet kom till när de fick en spelning i våras. RAW är helt enkelt initialerna på de dåvarande medlemmarnas förnamn; Rasmus, Anders och William. Men eftersom Rasmus slutat sedan dess är det läge att byta nu.

– Vi hade väldiga problem att enas om ett namn och hittade på det i panik när vi skulle spela på Downtown. Men namnet får vara kvar till 15 oktober sedan slängs det, förklarar gitarristen/sångaren Anders Jarl.

Något nytt namn har de inte kommit på ännu och är öppna för förslag.

Förutom Anders består bandet av trummisen William Schakonat och Daniel Lundin på bas. De ska i helgen värma upp åt Hans Schakonat som för första gången ger en solokonsert tillsammans med sina musikervänner. William är Hans yngste son och gick ut gymnasiet i våras.

De senaste månaderna har han jobbat som kock i Norge så det har blivit intensiva repetitioner med bandet när han varit hemma.

– Vi har repat så mycket att vi vill komma ut och spela nu.

Vid första spelningen i våras hade de bara två egna låtar. Men på lördag blir det mest eget material. Eventuellt någon cover av Foo Fighters eller Kings Of Leon.

Musiken beskriver bandmedlemmarna som grungehårdrock med inslag av tung bluesrock.

– Jag är väldigt riffinspirerad och tycker att vi kör en blandning av hårdrocksriff och Foo Fighters, säger Anders.

– Men vi skulle kunna spela vad som helst bara vi gillar det, säger Daniel som är färskast i gänget och mest lyssnar på blues.

Bandet har redan en stor supporter i Marcus Lindqvist, en svensk musikskribent och bloggare som jobbar på restaurant i Halden i Norge där William jobbat. Marcus har lite kontakter som förhoppningsvis ska kunna föra bandets karriär framåt.

– Det kommer nog ner några fans från Norge och lyssnar på lördag. Det tar bara tre timmar med tåg från Halden, förklarar William.

Nu siktar killarna på att göra ett album i vinter och kanske få några festivalspelningar till nästa sommar. Men lägg inte namnet RAW Tuning på minnet. Det ska som sagt bytas ut och till nästa spelning, när den nu bli, ska trion kalla sig något annat.