Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Planer på stor popkonsert med Miss Li på Stortorget

Två konsertarrangörer har ansökt om att anordna en konsert med Miss Li på stortorget i Falkenberg i juli, för upp till 5500 personer. Falkenbergs kommunen tror att tillståndet godkänns.

Bakom ansökan om sommarkonserten på Stortorget finns den 52-årige ex-falkenbergaren Henrik Johansson som via sitt nya bolag Scandinavian Talent Management samarbetar med konsertgiganten All Things Live Sweden.

”Det stämmer att vi planerar en spelning med Miss Li den 21 juli. Återkommer med mer info när alla detaljer är klara”, skriver Henrik Johansson i ett sms till HN.

”Planen är att genomföra minst en konsert per år”, står det i ansökan om tillstånd som även innehåller en skiss över konsertområdet.

– Vi och andra remissinstanser ska skicka yttrande till polisen innan det tas ett beslut. De flesta ansökningar beviljas, men ibland behöver de justeras utifrån exempelvis säkerheten, innan tillståndet tillstyrks, säger Christina Schill, som är trafikingenjör på kommunens gatu- och trafikenhet och tidigare har tidigare arbetat på polisen med just tillståndshandlingar.

Wilmer X konsert flyttad

Planerna på en konsert med Miss Li fredagen den 21 juli fick arrangörsföreningen Omca att i torsdags flytta sin bokade konsert samma dag med Wilmer X i Hwitans trädgård till lördagen den 29 juli. Den väntas locka omkring 1000 åskådare.

Om Miss Li bokas räknar arrangörerna med 4500 åskådare, men enligt ansökan går det att släppa in upp till 5500 personer framför scenen som byggs på Stortorget. De tror på ett stort åldersspann, 18–65 år, och en tredjedel av åskådarna förväntas resa till Falkenberg från närliggande städer och av dem väntas hälften övernatta.

LÄS MER: Miss Li bäst i Varberg 2022

Arrangörerna vill anlita funktionärer från lokala idrottsföreningar som Falkenbergs FF, Falkenbergs Volleybollklubb, Falkenbergs Roddklubb och Falkenbergs Bordtennisklubb.

Ruskigt ösigt slut

Senast Miss Li spelade live i Falkenberg var på just Stortorget, under Stadsfesten i augusti 2019.

I HN-recensionen från Stadsfesten 2019 skrev undertecknad: ”När Linda Karlsson, som hon heter, sedan sätter sig vid sitt röda elpiano och skapar rena rama Beatles-svänget i tio år gamla ”Dancing the whole way home”, är jag såld. Om att se de ensamma, som kanske vill ta sitt liv, handlar ”I heard of a girl”. Konsertens ruskigt ösiga slut, med ”You could have it”, kan ingen av de andra artisterna toppa”.

I somras fyllde Miss Li Societetsparken i Varberg ihop med ”Så mycket bättre”-kollegorna Petter och Magnus Uggla. Den konserten var enligt HN:s recension ”en uppvisning i bredd, spelglädje och närvaro – med en begåvad, mångsidig kvinna i spetsen”, som efter ett par låtar på engelska som inte riktigt fastnar (”Pressure” och ”The day I die”) avslutar sin timma med ”Instruktionsboken”, som också hamnar i facket storslagen pop på svenska som får publiken att hoppa och sjunga med”.