Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Norlie & KKV pratar kärlek inför Falkenbergs stadsfest

Berättar om sina bästa och sämsta turnéminnen.

Norlie & KKV kommer till Falkenberg med ett nytt album och många timmar av terapi.

– Vi är en emotionell storm hela tiden. Man försöker alltid att bearbeta och förstå varför man agerar på olika sätt, berättar …Kim "KKV" Vadenhag.

Duon som avslutar Falkenbergs stadsfest den 10 augusti avslutas av två artister ur den första generationens "community kids".

Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag stötte på varandra under en utekväll i Stockholm för mer än tio år sedan, men före dess hade de kommunicerat på ett internetforum för svensk hiphopmusik, under användarnamnen Norlie och KKV.

LÄS MER: Därför avslutar Norlie & KKV stadsfesten

Berättelser om kärleken – den där smutsiga, olyckliga, bitterljuva känslan – till tonerna av popinfluerad hiphop, har tagit duon till strömningstoppen i Sverige.

– Jag hoppas att vi kan vara med och förändra normen för hur människor ser på känslor, att det är okej att känna känslor och framför allt prata om dem", säger Sonny "Norlie" Fahlberg.

Efter hits som "Ingen annan rör mig som du", "Tröjan du hatar" och "Mer för varandra" släpper de nu sitt tredje och mest genomplanerade album hittills, "Se på oss".

– Tidigare har vi haft förmågan att släppa ett gäng singlar och insett att vi inte har ett album, sedan kommer fullängdaren ett år efter den första singeln. Konstnärligt sett har det inte blivit samma helhet som vi har fått ihop nu, säger Kim Vadenhag, vars andranamn är Kent och initialer KKV.

Det är första gången som de har en tilltänkt dramaturgi i plattan, med ungdomens naiva känslor i början, för att sedan ta sig an ett vuxet perspektiv. Så klart är kärleken i centrum även den här gången, med inspiration från egna erfarenheter.

– Det är resultatet av timmar i terapi, både att vi har gått till psykologer och att vi har pratat med varandra och försökt att stötta varandra genom livet, säger Sonny Fahlberg.

Deras målgrupp anses vara unga tjejer – men på senare tid har även killar kommit fram till dem för att berätta vad Norlie & KKV:s kärlekslåtar har betytt för dem.

– Vi har lyckats nå de här ensliga pojkrummen. Killar har generellt större problem med att ha kontakt med sina känslor, vilket är ett stort problem i dag. Man behöver gråta och man behöver kunna känna saker för att ta sig framåt, säger Sonny.

– Många av de som kommer fram till oss började lyssna på oss som pojkar, och berättar att de är tacksamma över att ha växt upp med vår musik", säger Kim Vadenhag.

De har genom sin karriär haft över 300 miljoner strömningar på sina låtar – men möter samtidigt ett motstånd mot sin musik, med näthat som följd.

– Vi har tagit in delar som vi gillar i hophop, vi har en popådra som vi anammar och som vi fortsätter jobba med. Jag tror att folk har haft lite svårt att acceptera konceptet Norlie och KKV med tanke på att man står med fötterna i två världar, säger Sonny Fahlberg.

Samtidigt märker de att någonting har förändrats.

– Jag tycker det är kul att folk har börjat förstå att vi är skitseriösa med vår musik. Vi är inte de här som vill göra hits och slänga ut en låt för att tjäna pengar, säger Kim Vadenhag.

Samma dag som "Se på oss" släpps kommer duon att ha ögonen på sig på scenen, då de uppträder under Lollapalooza i Stockholm.

– Vi vet inte om vi kommer att få göra det här igen, därför betyder det här giget väldigt mycket för oss. Vi har satt ihop en helt otroligt turné den här sommaren och varje stopp kommer att bli helt fantastiskt, men nu har vi gjort en skräddarsydd uppsättning för att det ska bli så minnesvärt som det bara kan bli, säger Sonny Fahlberg.

Årets turné tar duon till Falkenberg och stadsfesten som arrangeras med två scener på Stortorget. Övriga artister är Plura, Miss Li, Emil Assergård, Anna Bergendahl, Kristofer Greczula, coverbandet Leif och komikern Tobias Persson (klicka på namnen för att läsa mer).

När Sonny "Norlie" Fahlberg och Kim "KKV" Vadenhag ska enas om sitt bästa turnéminne blir det fjolårets turnéavslutning på Gröna Lund i Stockholm.

– Säkerhetschefen var nära på att ställa in spelningen på grund av ovädret och vi var så oroliga över att all vilja och själ som vi lagt ner på showen skulle vara förgäves. Därför var det snudd på magiskt att möta kärleken och värmen från över 10 000 människor som inte brydde sig ett skit om att regnet fullkomligt öste ner över dem.

Ert sämsta turnéminne?

– Det var lite jobbigt när vi stannade till vid en rastplats och upptäckte att vi hade tappat ett utav däcken på turnébussen. Klockan var runt fyra på morgonen och vi var tvungna att väldigt långsamt ta oss till "nightliner"-firman. Där vi sedan fick packa om hela produktionen och byta buss.

Vilken låt startar ni helst konserterna med i sommar?

– Den här sommaren har vi byggt ett intro som leder vidare till låten "Din idiot". Vi kommer att turnera med en stor ledproduktion och tillhörande rörligt material för att förstärka känslorna i låtarna. Introt är så fett!

Vad har ni alltid på er önskemålslista till arrangören?

– Vatten, vita handdukar, ingefära, honung, högtalare, öl och vin med mera. Vi hade någon form av ostbricka förra året. Det slutade ofta med att den stod framme i värmen och efter spelningarna luktade det som någon slags blandning av turnésvett och fransk mögelost.

Har det hänt att ni inte har spelat något extranummer?

– Vid ett tillfälle i Karlskoga började det plötsligt vina ölflaskor i glas. En var bara nån centimeter från att träffa Kim i huvudet. Det krävs ganska mycket för att vi ska avsluta en spelning. Detta var nog första och förhoppningsvis sista gången.

Bästa spelningen ni har sett?

– Kanye West på Way Out West 2011. Vi bråkade innan spelningen. Blev vänner igen lagom till att introt drog igång. Efter det följde nästan tre timmar av total lycka för oss båda.

LÄS MER: Fredrik Carlsson och Pelle Ahlström arrangerar stadsfesten