Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Emmi Christensson ska medverka i sommarens Allsång på Skansen. Foto: Christine Olsson / TT

Mot Allsång på Skansen och nya musikalroller

Nu händer det mycket för sångerskan från Vessige

– Första gången jag var med på Vallarna hade jag skickat in en ansökan via Hallands Nyheter. Jag var kanske 15 år och tog med mig både cellon och gitarren för att visa allt jag kunde, berättar Emmi Christensson och skrattar.
Hon har nyss avslutat sammanlagt tre års engagemang som Christine i Phantom of the Opera, först i London och sedan i Stockholm. Det senaste året har hon spelat mot Peter Jöback. …

I måndags stod hon i hemstaden, på Vallarnas friluftsteater, och sjöng framför en regnklädd publik. 
– Allsången är en riktig sommartradition i Falkenberg, säger Emmi.
Det har tagit henne tio år av hårt arbete men 2017 ser ut att vara året när hon på allvar blir känd hos svenska folket. Den 11 juli äntrar hon allsångsscenen på Skansen i Stockholm, något som överraskade henne själv.
– Det är stort för mig. Jag vet att personer från SVT var och tittade på mig i Stockholm när jag gjorde Phantom of the Opera i våras men jag blev väldigt förvånad när de ville att jag skulle vara med.
Till hösten gör hon rollen som Cosette i Les Misèrables i Jönköping, en roll som hon även gjort tidigare. I sommar har hon redan hunnit spela in två produktioner för SVT och medverkat på I love musicals på Ullevi i Göteborg inför en publik på 27 000 personer. Hon har också ett antal konserter framför sig.
– Det har tagit tid att komma hit, där jag är. Det är först de senaste åren som jag har gjort större produktioner och även medverkat i tv. Även om det är väldigt roligt och spännande är det också nervöst att ta vara på möjligheterna på ett klokt sätt, säger hon.

På ett sätt har hon betat av sina största drömroller och det gör att hon behöver leta efter nya utmaningar. 
– Jag skulle till exempel gärna skriva egen musik ihop med någon låtskrivare, säger hon.
I hörlurarna finns för närvarande mest det hon själv ska öva in för konserterna men annars konsumeras såväl Beatles som 80-talsmusik.
Sång har varit henne största intresse sedan hon var liten.  I barndomshemmet i Vessigebro fanns pappa Roland, musiklärare, som spelade gitarr. Han är fortfarande ett stort stöd för henne när hon med sin ljusa sopranröst far fram över musikalscenerna.