Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Moraeus, Mollie och Malla till Varberg

Gästis Kafé & Matsalar i Varberg fortsätter med konserter för färre än 50 personer. Tre nya artister är bokade.

Först ut är rocklegendaren Mats Ronander på måndag den 20 juli. Den nu 66-årige gitarristen, munspelaren, sångaren och låtskrivaren "Malla" växte upp i Örebro och har en bakgrund inom bluesen.

Han har spelat med storheter som Abba och Ulf Lundell, och var med i bandet Grymlings, men har även släppt omkring 15 egna album. Mest kända låt är "Gör mig lycklig nu" (sex miljoner lyssningar på Spotify), inspelad ihop med danske Kim Larsen.

Mollie har med sin sambo

Lördag den 25 juli blir det inte inomhus med trerätters middag, utan ett annat koncept. Då gör Mollie Minott två spelningar i Gästis trädgård, med sin sambo Adam Dimpker på elgitarr och bas (spelad med fötterna).

– Jag spelar akustisk gitarr och trummor med fötterna, så det kommer bli en blandning av stämningsmusik, men också lite ösigt i och med att vi låter som ett helt band, hälsar Mollie, vars mamma bor i Skällinge och driver Pressbyrån i Varberg (där Mollie har jobbat).

Mollie slog igenom när hon kom tvåa i "Idol" 2014. Förra året spelade Mollie dels på torget under en Långtorsdag och dels i Sparbankshallen under inspirationskvällen Ett Mjukare Varberg.

Känd från tv

När multiinstrumentalisten och tv-programledaren Kalle Moraeus kommer till Gästis Kafé & Matsalar den 3 augusti är det inomhus med mat igen, under parollen ”Liv åt livemusiken”.

Kalle har också en koppling till Abba eftersom han är med i Bao, Benny Anderssons Orkester. Och precis som Mollie överraskar han ibland genom att stå i kassan.

– Jag älskar att sälja ost och fläsk, sa Moraeus till Expressen om uppdraget i Orsa Saluhall.

Kalles brorsdotter Anna Moraeus har medverkat i både Harrys krogshow i Falkenberg och Falkenbergsrevyn.