Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Mellosemifinalister och epa-dunk till Gunnagårds musikkvällar

Country, dansband, epa-dunk, pop och klassiskt ska spela i sommar på Gunnagårds musikkvällar i Svartrå utanför Ullared. På populära familjedagen bjuds på både mellosemifinalister och en talangvinnare.

Intresset för musikkvällarna på Gunnagård har bara ökat de senaste åren sedan starten 2020. Förra året spelade bland annat Anders Bagge, Uno Svenningsson, Lasse Stefanz och Clara Hammarström.

Nu har årets artister släppts och Gunnagårds ägare Jannike Westin berättar att de försökt få till en bra mix som passar de flesta.

– Vi tycker vi har fått en bra liten blandning. Allt från, kanske är dumt att säga men, epa-dunk som är väldigt populärt just nu hos den lite ungdomligare publiken till Danne Stråhed som är en riktig klassiker, säger Jannike Westin.

Kända från Melodifestivalen

Förutom dansbandsmusikern och låtskrivaren Danne Stråhed (22/7) och Sofie Svensson & Dom Där (4/8), som Jannike sätter i kategorin epa-dunk, kommer även countryduon Tennessee Tears som nyligen sågs i Melodifestivalens semifinal med sin låt ”Now we know”.

– Fantastiskt band som jag tycker låter nästan exakt som Smith & Tell, fast det inte är Smith & Tell, säger Jannike Westin.

Tennessee Tears spelar på familjedagen den 29 juli, precis som popartisten Junie, som förra året hade hiten ”Tack och hej välkommen åter” med Hanna Ferm.

Då kommer även "Talang"-vinnaren från 2021 Johan Ståhl med sin magishow.

– Junie tycker jag en fantastisk artist som kanske blivit, ja, inte bortglömd, men hon verkligen lyser tycker jag. Jag tycker vi fått en riktigt bra mix den dagen, säger Jannike och fortsätter:

– På familjedagen kommer det klart flest. Då har vi ungefär 1 000 besökare.

Spelar gör även dansbandet Perikles (27/7) med sin otroliga hit ”Var ska vi sova inatt”.

– Vi håller kanske lite låg profil just nu men vi satsar inför sommaren och drar igång ordentligt i juli i år. Vi har stora förhoppningar på denna sommarsäsongen, säger Jannike Westin.

LÄS OCKSÅ: PS-gymnasiets spökvandring gjorde succé på Gunnagård

LÄS OCKSÅ: Skumdisco för barnen när Klara Hammarström intog Gunnagård

LÄS OCKSÅ: Lasse Stefanz intar Ullared – se bilderna från tidigare konserter

LÄS OCKSÅ: Lasse Stefanz till Gunnagård nära Ullared