Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Malin Christensson från Vessigebro sjöng i Falkenbergs kyrka i december men gör den 16 mars sin första konsert hos Falkenbergs konsertförening på sju år. Bild: Lina Arvidsson

Malin Christensson sjunger i hemtrakterna

Operasopranen Malin Christensson byter på lördag New York, Boston och Manchester mot Tångaskolans aula.

42-åriga Malin Christensson växte upp i Vessigebro och bor utanför Malmö, men har hela västvärlden som arbetsplats. I Falkenberg gjorde hon senast en julkonsert den 30 december och på lördag den 16 mars framför hon "Sånger mitt hjärta klappar för" ihop med pianisten Annika Bjelk Wahlberg.

Konserten inleds med naturinspirerade sånger av nationalromantikerna Wilhelm Stenhammar, Wilhelm Peterson-Berger och Hugo Alfvén, och fortsätter tyskt med Hugo Wolf och Richard Strauss.

Enligt konsertföreningen har Malin Christensson hyllats "för sin klara höga sopran och en melodisk rörlighet som är särskilt framträdande i hennes koloraturer".

Efter paus hamnar fokus på Frankrike och tonsättare som Gabriel Fauré och hans elev Lili Boulanger, som bara blev 24 år.

Sedan följs den mer melodiska kompositören och pianisten Cécile Chaminade, som har hamnat i skuggan av många manliga kollegor, av Alfred Bachelet, en samtida operastorhet.