Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Laleh till Varberg sommaren 2017

Nästa års första stora sommarkonsert i Societetsparken är bokad: Laleh den 14 juli.

Laleh Pourkarim är just nu på en höstturné med 30 musiker i en klassisk orkester, men till sommaren utlovar arrangörerna en "färgsprakande show med explosiv popglädje".

– Jag hoppas på fest, en lekfull popkonsert med mycket dans, konfetti, glädje och tårar. Dessutom ser jag fram emot att vara i Sverige i sommar, säger Laleh i ett pressmeddelande.

Björn Nohlgren på Nöjet Konsert har fått klartecken från Varbergs kommun att bygga en lika stor scen som under den gångna sommarens konserter med Carola och Jerry Williams.

– Vi kan ta in 4000 åskådare och med det är Varberg den minsta arenan på turnén, säger Björn till Hallands Nyheter.

Han har själv varit med under en del av höstens turné.

– Jag har sällan varit med om en artist med en sådan aura som Laleh. Man bli oerhört imponerad och tagen när hon växlar från att berätta känsliga, personliga saker för en knäpptyst publik, till att visa en enorm glädje i låtar som "Vårens första dag".

Räkna även med att får höra hitlåtar som ”Bara få va mig själv”, ”Aldrig bli som förr”, ”Some die young” och ”Goliat” under Lalehs första sommarturné på tre år.

Flera av konserterna under den pågående Kristallenturnén har varit utsålda, men Göteborgspostens recensent var inte helt övertygad, utan skrev bland annat: "Laleh verkar lite tagen av stundens allvar och pratar kort om sin mamma innan hon drar igång en fin "Live tomorrow", låten som kickstartade Lalehs karriär för drygt tio år sedan, och återvänder därefter till senaste plattan med en märkligt platt "Move on", trots att orkestern skapar ett mäktigt tryck".

I en GP-intervju inför turnén sa Laleh att hon inte hade planerat ett nytt album, utan satsade på att vara låtskrivare och producent i Los Angeles för artister som Ellie Goulding, Demi Lovato, Adam Lambert och Shawn Mendes.

– Jag trodde att jag skulle åka iväg och sedan bara vara bakom kulisserna. Men så dyker det upp en tydlig vision och då vill jag förverkliga den. Projektet blev viktigare och viktigare när de svenska låtarna kom till, sa hon om skivan som blev "Kristallen".

Laleh berättade också om sina föräldrar, som flydde från Iran till Sovjetunionen när hon bara var två månader. Pappa Houshang omkom i kanotolycka 1994, tre år efter att familjen hade kommit till Sverige, och mamma Atefe gick bort 2013.

– I stället för att se det som sorg har jag försökt hantera det som att jag bär med mig båda mina föräldrar hela tiden. Jag märker faktiskt att jag blivit mer som min mamma nu än när hon fanns. Samtidigt är det såklart också bara konstigt och sorgligt, sa Laleh och fortsatte:

– Man unnar ju alla människor frihet och jag upplever att mina föräldrar aldrig riktigt fick sin. De fick aldrig riktigt vara sig själva, det var hela tiden en ständig flykt från land till land. Det känns förstås väldigt orättvist. Därför är min sorg mer med dem, än att jag sörjer dem, om du förstår vad jag menar.