Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Kim Larsen till Varberg i augusti

Dansken gör bara två sommarkonserter i Sverige.

Fredagen den 4 augusti lirar Kim Larsen & Kjukken på en stor uppbyggd scen i Societetsparken i Varberg. Kvällen efter blir det Ystad som tar emot den 71-årige rockveteranen, men sedan blir det inga fler konserter på svensk mark.

Senast Kim Larsen var i Varberg var sommaren 2015 och då delade han scen med Sanne Salomonsen under parollen "Danish dynamite".

– De drog närmare 3000 personer, så vi vet att det finns många fans i Varberg och på Västkusten. Kim kommer att blanda gamla hits från tiden i Gasolin' med nya låtar från albumet som släpps våren 2017, säger arrangören Björn Nohlgren på Nöjet Konsert.

Kim Larsen gjorde även en konsert i Varberg med Pugh Rogefeldt och då var HN:s recensent nöjd: "…rockig, rolig och fartig. Hög igenkänningsfaktor från start. Ljusshowen flammar fint, när trycket stiger. Som alltid är Larsens låtar och mellansnack fyllda av social satir".

Den här gången har den ofta kepsprydde sångaren och gitarristen inte med sig någon annan soloartist på turnén.

– Nej, vi kör en helaftonskväll, precis som de brukar göra i Danmark, med två set och en paus, förklarar Björn Nohlgren.

Förra året var det Jill Johnson och Jerry Williams som hördes i Societetsparken i början av augusti.

– Vi tycker att det är en bra helg och räknar med en lite äldre målgrupp än på vår konsert med Laleh i Varberg den 14 juli, fortsätter Björn, som har arrangerat konserter med Kim Larsen i omkring 15 år och förra året vara nära att sälja ut alla tre kvällarna i Sverige.