Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kikki toppar Faktumplattan

Sveriges största gatutidning Faktum har samlat sig för ett tredje album, och än en gång är det valda delar av landets så kallade musikelit (bland andra Linnea Henriksson, Tove Styrke, Joel Alme, Thomas Stenström och Kikki Danielsson) som sjunger Faktumförsäljarnas favoritsånger.

Lika svårt som det kan vara att ärligt och rättvist bedöma sådana här hjärtevärmande projekt, det blir lätt att man ser lite mellan fingrarna, lika befriande känns det när slutresultatet inte bara håller måttet utan faktiskt imponerar. Stort.

För det är precis vad Joel Alme gör med Weeping Willows vackra The moon is my witness, Solala med sina ihoptvinnade röster i Strövtåg i hembygden och Tove Styrke & Lisa Nordström i Dream on, sköna öppningsspåret på Depeche Modes Exciterplatta.

Mest av alla överraskar dock Kikki Danielsson i den försiktiga, akustiska countryversionen av Aviciis Hey Brother. Plötsligt får den här lite småtöntiga låten en riktig nerv, när Kikki Danielsson av alla människor sjunger går den långt under huden och, tja ... bränner till.

Så köp den här plattan av en Faktumförsäljare på stan. Innan den tar slut. Ni sträcker inte bara ut en hjälpande hand till någon som behöver det, ni gör er själva en tjänst.