Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Kärlekens uppgång och fall skildras på Oskar Larssons nya singel

Han är mellanbarnet som vuxit upp i den mellanstora staden och “Mellanmjölk” var titeln på hans debut-EP. Nu är Oskar Larsson, 27, tillbaka med singeln “Röken från bilen”. Men ingen rök utan eld – ett album är i görningen.

Från en relations euforiska uppgång till övergivenhet som återstår när kärleken kör om känslorna i topphastighet. “Röken från bilen är allt jag har, så jag andas in det som finns kvar”, sjunger Oskar Larsson på kommande singel “Röken från bilen” som släpps den 7 augusti.

– Det är en kärlekshistoria rakt av egentligen. Textmässigt är det en sorglig historia men ljudmässigt är den väldigt energisk och glad. Jag tycker det är kul att klä sorgliga texter i en glad kostym. Oftast blir det en bra balans, säger Oskar Larsson.

Systerns favorit

I livesammanhang är låten inte lika pinfärsk. Den har funnits med i repertoaren i två år. Att den nu släpps digitalt är delvis tack vare Oskars syster.

– Syrran tycker att det är en av mina bästa låtar. Hon är ett av mina största fans. Vi brukar spela tio låtar live och hon tycker alltid att den är bäst, då kanske det är läge att släppa den. Vill man ha feedback så är hon ärlig och det uppskattas, säger Oskar Larsson.

Hur firas släppet?

– I vanliga fall hade jag kört releasefest med spelning, men det är det inte läge för nu. Jag kommer att samla ihop ett gött gäng i Stockholm, ta några bärs och fira som om det vore en födelsedag.

Ifjol släpptes den indiepopiga debut-EP:n Mellanmjölk. Ett uppföljande album är att vänta i framtiden – då med en annan ljudbild.

– Ur ett pop-perspektiv har Mellanmjölk mycket rockinslag med distade gitarrer. Jag vet inte hur det kommer att låta i framtiden men det kommer bli ett nytt sound, så mycket kan jag lova.

Inköpslistor och låtskisser

I anteckningsfunktionen på Oskar Larssons mobil varvas handelslistor och hudnära låttexter. Vissa är fragmentariska textutkast, andra är färdiga och väntar på sin melodi vid pianot.

– Jag har ganska stort fokus på just texter. Jag vill alltid att den som lyssnar ska känna något. Sen om det är glädje eller sorg spelar ingen roll, de ska åtminstone känna att det är äkta. Jag är analytisk och eftertänksam till vardags. Musiken har blivit mitt sätt att släppa taget om den sidan och bli lite mer känslostyrd för en stund.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten