Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Singer/songwriter. Jenny Almsenius från Varberg.

Jenny Almsenius släpper singel om sin mamma

Sångerskan från Varberg släpper den nya singeln "Mamma" på fredag, i samband med en konsert under Göteborgs visfestival.

Visst är "Mamma" rätt vemodig?

- Ja, när jag skrev låtar till den nya skivan hade jag nyligen varit med om ett uppbrott och då bearbetade jag även mina föräldrars skilsmässa när jag var tonåring. För mig handlar singeln om att man är på ett ställe, men vill till något bättre och om min mamma, som har stöttat mig jättemycket. Men andra som har hört låten börjar ofta berätta om sina mammor, så den verkar väcka många känslor.

Hur låter resten av ditt andra album, "Hjärtat slår mot asfalten", som släpps i slutet av april?

- Soundet skiljer sig rätt mycket från mitt förra album, precis som jag ville. Producenten Calle Ekerstam (som har jobbat med Ola Magnell) har tagit till vara på det melankoliska i mina låtar, gjort karga, vackra ljudlandskap med texten och rösten i centrum. Senare i vår kommer en remix som Albin "Nibla" Hallberg har gjort på en av låtarna, och det är nå't helt nytt.

Jag gillar Pink Floyds "Mother" och "Mother love" av Queen. Har …du andra favoritlåtar om mödrar?

- Ja, Beyoncés "Ring off", om att mamman blev lämnad men träffade en ny man och blev stark igen. Jag gillar även Lykke Lis "Rich kids blues", med en textrad om att man har mammas vilda sätt. Och Lalehs "Mamma" är jättefin. Mamma är ett bra sångord, men väldigt laddat.

Har du någon video till singeln?

- Ja, det läggs ut en video med sångtexten och stillbilder från Apelviken, vid järnvägsstationen i Varberg och på flygfältet på Getterön.

Vågar du fortfarande vägra att ha en smartphone förresten?

- Ja, jag har en gammaldags mobil med lång batteritid och den har hållit i sex år, trots att jag tappar den i golvet minst en gång i månaden. Men jag har ju en ipad också, så det händer ju ändå att jag slentriankollar på internet en del. Kanske är jag lika fast som alla andra…