Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HN träffade Michael Bolton inför konserten

– Jag är omgiven av svenskar vart jag än kommer, säger Michael Bolton och skrattar när Hallands Nyheter träffar honom backstage en timme innan onsdagskvällens konsert med Rhapsody In Rock.

Med en ganska kraftig jetlag i kroppen, en rivstart med Lotta på Liseberg och sena repetitioner har Michael Bolton tillbringat dagen med att vila på hotellrummet i Varberg. Men vi femtiden på onsdag eftermiddag gick han upp scen för soundcheck med de övriga i Rhapsody In Rock.

– Jag verkar vara omgiven av svenskar vart jag än kommer. Till och med när jag jobbar i Los Angeles hör jag bara svenska omkring mig, säger han och tittar upp Varbergs fästning.

– Hur gammal är den här egentligen? Har de några danskar inspärrade där, undrar han och kisar med ögonen under kepsen samtidigt som han bjuder på ett bländande vitt leende.

Han har ett speciellt förhållande till Sverige sedan slutet av 1980-talet då han slog igenom med balladen "How am I Supposed to Live Without You".

– Mitt första minne av Sverige är när jag blev inbjuden till Norge 1988 och sedan åkte direkt hem till USA. Då ringde svenskarna och undrade varför jag inte kommit till Sverige. Ni får väl bjuda in mig svarade jag och sen fick jag åka tillbaka över Atlanten igen.

Det har blivit mycket svenskt efter det. Just nu jobbar han med en svensk producent i Max Martins studio i Los Angeles.

I våras blev han kontaktad av Robert Wells och tackade efter lite förhandlingar ja till att vara gästartist i Rhapsody In Rock.

– Det är en mix av musik som passar mig bra med olika musikstilar och där jag kan också kan sjunga mina låtar. Det är så lätt att jobba med Robban och han är en mycket professionell musiker på alla sätt. På scen har jag bara Robbans piano i mitt ear-set för hans tonsäkerhet och tajming.

Han ser en stor utvecklingspotential i showen.

– För min del är detta också ett sätt att presentera mig själv igen i Sverige eftersom det är ganska länge sedan jag var här men jag ser också detta som ett steg mot något större. Den här showen går att utveckla på flera olika sätt och anpassa till olika typer av publik.