Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelning i Halmstad. Från vänster: Fredrik Nordstrand, Martin Bengtsson, Kristian Svensson och Martin Karlsson.

Halländska Lechery firar sitt nya album

50 procent Halmstad, 50 procent Falkenberg – 100 procent metal. På fredagskvällen spelar albumaktuella Lechery på B&B i Halmstad.

Nyligen släppte metalbandet Lechery uppföljaren till 2008 års debut ”Violator”, ”On fire”. Plattan har fått ett varmt mottagande, både i Sverige och utomlands. Den 14 december släpps ”On fire” i Japan. Se där några anledningar till att den 2 december fira med en releasekonsert på B&B i Halmstad.

– Vi kommer spela låtar från båda plattorna, och några vi inte har kört förut, berättar sångaren och gitarristen Martin Bengtsson, som tidigare har varit med i Arch Enemy.

Lechery består förutom Martin av Fredrik Nordstrand (gitarr), Martin Karlsson (bas) och Kristian Svensson (trummor). De två förra är från Halmstad, de senare från Falkenberg.

– Jag och Fidde är gamla polare från skolan. Vi bildade bandet 2004, sen har de andra kommit med. Vi har en ny trummis i Kristian, han gick med i somras.

Bandet har en stor fanbase utomlands och har turnerat mycket i både Europa och USA. Martin Bengtsson tror sig ha en förklaring till varför svensk hårdrock går bra utomlands.

– Den är välspelad, vi har många duktiga musiker. När ett band slår igenom vänds blickarna hit. Det var många stora svenska band på 1980-talet, och i dag har vi ju Hammerfall och In flames.