Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Här årets artister till Allsång på Vallarna

I dag släpps hela listan. Bästa line-upen någonsin, enligt arrangörerna.

– Varje år sätter vi upp en lista med önskeartister att få hit. I år har vi prickat in dem till 100 procent, säger Mats Persson som är producent för allsångskvällarna på Vallarna.

Bland det digra utbudet är det särskilt två artister som han är nöjd med att man äntligen lyckats locka till Falkenberg.
Det rör sig dels om ikonen Lill Lindfors och dels om den folkkära programledaren och spelmannen Kalle Moraeus. 
– De är inte artister som man inte förväntar sig på Vallarna så det känns lite extra speciellt, säger Mats Persson.

Utöver dem kommer bland andra dansbandsgiganterna Olle Jönsson (Lasse Stefanz), Christer Sjögren och Ingvar Karlsson (Sven Ingvars) att förgylla varsin kväll.
David Lindgren har gästat allsången förr och jobbet som programledare för Melodifestivalen har uppenbarligen inte gjort honom för stor för att återvända till Vallarna. Samma sak kan sägas om Emmi Christensson från Vessigebro, som gjort succé på musikalscener i såväl Stockholm som London. Båda gästar den inledande allsångskvällen den 3 juli.

Andra välkända återvändare är Danne Stråhed och Linda Bengtzing. Annelie Rydé, som nyligen kunnat ses i På Spåret, kommer däremot till allsången för första gången.
– Att vi kan få hit den typen av artister beror på att vi har en oerhört kompetent orkester, annars skulle de allra komma utan egna musiker, säger Mats Persson.

Förra årets inleddes ett samarbete med Kålle Gunnarsson, med talangtävlingar i Storans trädgård där vinnaren fick uppträda på allsången. Så kommer det bli även i sommar.
– Tanken var att suga upp lokala talanger och det blev en stor succé, säger Mats Persson.

Årets stora förändring är att biljetterna släpps redan den 25 mars, och inte i maj som tidigare. Mest eftertraktade är säsongskorten med numrerade sittplatser.
– För många är det tradition att sitta på samma platser som året innan. Vissa börjar köa redan kvällen innan biljettsläpp, säger Mats Persson. 
Att stå utomhus en hel natt är förstås en aning trevligare i maj än i mars. Men enligt Mats Persson har arrangörerna en plan för vad man ska göra om det skulle bli otjänligt väder.