Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Här är finalisterna i Svensktoppen nästa

Fem hallänningar tävlar i eftermiddag på Stålboms i Falkenberg om att gå vidare i Svensktoppen nästa.

Syntpop, rock och singer-songwriter. Musikstilarna är minst sagt varierande när de finalklara artisterna går upp på scen kl 17 i dag för att sjunga sina bidrag live. Deras låtar har spelats flitigt på radio P4 Halland des senaste veckorna. För den som vinner väntar final i Linköping i september och kanske kanske en möjlighet att vara med i melodifestivalen. Men detta är inte klart ännu.

Det är Sveriges radio P4 som sedan snart tio år tillbaka ordnar denna musiktävling över hela landet - Svensktoppen nästa.
En ”lillasyster” till den stora Svensktoppen, där den slutliga vinnarlåten även kommer att spelas som utmanare.
Den lokala vinnaren får också sin låt spelad på P4:as musiklista i hela landet under hösten.

På Stålboms finns tre jurymedlemmar på plats som lämnar sina poäng som sedan räknas ihop med sms-rösterna som kommit in under de två veckor som alla radiolyssnare har kunnat rösta på sina favoriter. Åtta av de 25 lokala vinnarna väljs sedan ut till riksfinalen som den här gången äger rum i Linköping.
– Det har varit ett stort tryck i år. Det har varit många fler artister som skickat in låtar och vi har haft många fler som har sms-röstat jämfört med förra året, säger Patric Ljunggren, sport- och programutvecklingschef på P4 Halland.
Han tror att det som lockar är att musik spelas i radion.
– Det är ovärderligt att få sin musik spelad i radio och vi har märkt att det betyder nästan mer än att vinna för artisterna. Laila Adelé vann förra året och hennes låt spelas fortfarande på P4