Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Gravida Linnea Henriksson kan vinna Guldmicken

Två välkända sångerskor med rötter i Halmstad kan prisas på P3 Guld-galan 2019: Seinabo Sey och Linnea Henriksson.

Linnea Henriksson växte upp i Halmstad och blev Årets artist på P3 Guld 2013. Nästa år kan hon ta hem Guldmicken som bästa liveakt.

Linnea är just nu både aktuell i tv-programmet "Så mycket bättre" och med en egen julshow i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.

Premiären är på fredag den 30 november och sedan görs showen ytterligare elva gånger fram till och med den 20 december.

Julshowen gästas omväxlande av Ebbot, Titiyo och Linneas förebild – Louise Hoffsten – som också syns i årets "Så mycket bättre".

På tisdag kväll avslöjade Linnea på Instagram att hon och sambon Wille Alin, som även är musiker i hennes band, väntar barn.

Till en bild på gravidmagen skrev Linnea: ”Grand hade ingen discokula så vi fixade en egen. ;) Premiär på fredag och tipz, haffa de sista biljetterna NU för det blir ingen vårturné av obvious reasons”.

Seinabo Sey bodde i Halmstad under delar av sin uppväxt och utsågs till Årets artist på P3 Guld 2016. Nu är hon nominerad i kategorin hiphop/r'n'b och ska även uppträda i Partille den 19 januari under den direktsända galan som leds av Tina Mehrafzoon och komikern Marcus Berggren.

Seinabo kan dessutom höras på Halmstad live den 8 februari, där hon bland annat ska köra låtar från sitt nya album "I’m a dream".