Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Emma och Jossan gör julshow med Arvingarna

Face-84 upplöstes 2012, men två av medlemmarna spelar nu ihop igen.

För andra året gästar Josefine Hansson och Emma Askman (tidigare Karlsson) Arvingarnas julshow på Dockyard Hotel i Göteborg. Nio av tolv i stort sett fullsatta kvällar återstår.
– Vi slipper långa resor och får det bästa av musikvärlden. Det är jättekul, säger gitarristen Emma, som väntar sitt första barn.
– Ja, jag känner hur det sparkas och trummas i takt i magen.

Barndomsvännerna från Torpa respektive Getterön tar hand om ett schlagermedley och sjunger även Miriam Bryants version av Lisa Nilssons "Allt jag behöver nu". Senare står de för kompet under Arvingarnas Beach Boys-hyllning.
– De är grymma på stämsång. Och när de gör ett Queen-medlet hör man vilken otrolig pipa Casper (Janebrink) har. Sedan är det beundransvärt att de fortfarande är så hungriga som musiker efter alla år ihop, fortsätter Emma.

När Josefine Hansson och Tommy Carlsson sjunger duett i "Fairytale of New York" tar Emma fram dragspelet, precis som i Arvingarnas nya singel "Änglarnas jul".
– Jag gillar även Michael Bublés julskiva med storbandsfeeling och hans version av "Feliz Navidad", säger basisten "Jossan".

Till vardags är Josefine hotellreceptionist och bor i Mölnlycke.
– Jag och Emma har världens bästa hobby. Eftersom min sambo Jocke spelar på heltid SNSB blir det mycket musik hemma också.

Av de två andra originalmedlemmarna i bandet Face-84 är keyboardisten och ekonomen Sara Samuelsson (tidigare Carlsson) aktiv i makens inspelningsstudio och medlem i punkbandet Sonic surf city, medan trummisen ”Fia” Helgesson svetsar och utvecklar sin konstnärliga ådra.
– Våra liv har gått in i nya kapitel, men vi ses ett par gånger per år och då är det som om vi aldrig varit ifrån varandra, berättar Emma Askman, som satsar på låtskrivandet och har tio demoinspelningar klara med olika sångare.