Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lill Lindfors och Sven-Bertil Taube i Halmstad 2012. Bild: Roger Larsson/Hallandsposten

Efterlängtat möte mellan Lindfors och Taube

Hon är en av Sveriges mest kända artister. Nu sjunger hon för publiken i Varberg tillsammans med Sven-Bertil Taube

På måndag står Lill Lindfors på Nöjesparkens scen tillsammans med Sven-Bertil Taube och Anders Ekdahls orkester. En "musikalisk, lekfull och humoristisk" konsert som hon beskriver det själv.
– Det känns väldigt roligt att komma till Varberg och jag glädjer mig så till att jobba med Sven-Bertil igen. Det blir blandat material men såklart en del Evert Taube som vi gör tillsammans och sedan blir det ju våra respektive material med mycket jazz och visa, säger hon.

Läs också: Lindfors och Taube sjunger i Nöjesparken

Det är inte första gången som Lill Lindfors och Sven-Bertil Taube delar scen. 2012 uppträdde de i Halmstad tillsammans och de har under åren träffats i olika sammanhang.
– När jag provade in på Dramaten 1961 så var det Sven-Bertil som läste mot mig, säger Lill Lindfors.

Utöver att provläst på Sveriges mest kända teaterscen tillsammans har de båda artisterna gemensamt att de medverkat i "Så mycket bättre". Varbergspubliken kan räkna med några av låtarna från det populära programmet.  
– Någonting kommer jag att göra, kanske "Han är så söt när han sover" eller Agnes låt som jag tolkade (Just här, just nu), säger hon.

Senare i sommar gästar hon Allsång på Skansen och gör ytterligare några fler konserter med Anders Ekdahls orkester. I höst fortsätter inspelningarna av SVT-dokumentären om hennes liv, men i övrigt hoppas hon på en lugn höst. Men visst har hon redan börjat fundera på nästa album som hon hoppas innehålla sånger som aldrig kom med.
– Det finns så mycket jag sjungit och haft med på scen men som aldrig har spelats in. Jag skulle vilja titta på det materialet och göra en del tillbakablickar. Det känns spännande att göra en återspegling.