Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Okomplicerat och glatt. Killarna i Arvingarna är ett av banden som spelar i Ullared den 2 juli.

Dansfest med erotik och shopping i Ullared

– Dansband, shopping och erotik är en ofrånkomlig och fantastik kombination, säger Peter Strandberg som arrangerar årets dansbandsfestival i Ullared. Där flyttar erotiken in på festivalområdet tillsammans med Arvingarna, Barbados och Lasse Stefanz.

Mitt i den halländska shoppingmetropolen Ullared blir det dans i dagarna två den 1–2 juli. För tredje året i rad arrangeras ”En kväll i juni” jämte Gekås där shoppingen blandas med dansbandsmusik - och erotik.

– Vi har en erotikbutik som flyttar in på festivalområdet tillsammans med knallarna. Det finns absolut en erotisk dimension här. Det är många som träffas här och man måste vara två för att dansa, säger Peter Strandberg som själv har ett förflutet som dansbandsmusiker.

Arvingarna spelar på lördag kväll och kommer att bjuda på mycket eget material. Bandet var med även förra sommaren.

– Det är första gången vi spelar på ett område där det finns en erotikbutik men det är väl bara roligt. Det brukar ju vara lite såna känslor i luften, säger Lars ”Lasseman” Larsson och skrattar.

Han räknar med både konsert-feeling och bugg.

– Vi drar ju både folk som gillar att lyssna framme vid scen och de som gillar att bugga lite längre bak så det blir nog full fart.

Peter Strandberg hoppas att årets festival ska vara både köfri och knottfri. Så kallade ”knottdödare” är utplacerade i god tid för att minska antalet surrande och bitande insekter. Även entréerna är åtgärdade och tillgången på mat och dryck säkrad.

– Jag trodde vi var beredda på allt men knotten kom som en överraskning förra sommaren. Nu har vi både knottdödare och ännu större tält för att inte heller vädret ska störa oss.

Det var sommaren 2014 som festivalen genomfördes första gången. Folk strömmade till och köerna växte medan dansgolven nästan gav vika under fötterna på tusentals entusiastiska besökare.

– Vi var inte beredda på att det skulle komma så många och vi fick en del kritik men vi har lärt oss och jag hoppas att alla kommer tillbaka, säger Peter Strandberg.

Förköpsbiljetterna har gått som smör och man väntar minst 2 000 besökare per dag under de två dagar som festivalen pågår.

– I nuläget och om förköpet fortsätter i samma takt kommer vi inte att kunna sälja biljetter i entrén. Det ska fortfarande finnas plats för att sig en svängom utan att behöva trängas, säger Peter Strandberg.

Banden spelar cirka två timmar var och kvällarna är i år förlängda med en timme.