Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anton har med flest låtar i Mellon

Två Andra chansen-platser klara. Men Anton Malmberg Hård af Segerstad har fortfarande två chanser kvar att nå ännu längre i Melodifestivalen. Och snart drar han till USA för att jobba med Jennifer Lopez!

Thomas G:son har som vanligt flest bidrag med i år igen. Fyra stycken. Men den här gången delar han tronen med Anton Malmberg Hård af Segerstad.

Anton har vid det här laget blivit något av en Mello-veteran, med en meritlista där Anton Ewalds Begging och förra årets Echo med Outtrigger finns med.

I år är han delaktig i fyra låtar av fyra olika låtmakarkonstellationer. I lördags gick både Forever starts today, med Linus Svenning, och Groupie, med Samir och Viktor, vidare till Andra chansen.

I morgon tävlar Andreas Weise med Bring out the fire och i sista deltävlingen kommer Heroes med Måns Zelmerlöw.

Vad är hemligheten, Anton?

– Om det finns en hemlighet skulle det nog vara att man lyckas para ihop rätt låt med rätt artist.

Han nämner Groupie som ett exempel på en låt som är skriven direkt för Samir och Viktor på ett så uppenbart sätt att det låter som om de har skrivit låten själva.

Att jobba i olika team är vardag för Anton, som framförallt bidrar med producentens syn på låtarna.

– Det är den rollen som är tydligast i mig. Jag är inte den som kommer på de mest fantastiska idéerna när det gäller texter och musik, jag är mer där som ett filter som petar i detaljer och formar om det som andra har kommit på, förklarar Anton.

Den uppmärksamme tittaren har noterat att Anton inte var på plats i Malmö. Det kommer han inte att vara i Östersund heller och anledningen stavas ”nybliven pappa”.

– Ja, jag är hemma och tar hand om vår nyfödde son, för det kändes viktigare, säger den stolte fadern.

Han har haft vissa planer på att vara med nästa helg i Örebro, när Måns Zelmerlöw tävlar, men nu ser det inte ut att bli så.

Då ska Anton nämligen, om allt faller på plats, befinna sig i en studio i Los Angeles tillsammans med låtskrivarkollegerna Joy och Linnéa Deb – och superstjärnan Jennifer Lopez.

– Det känns helt absurt men det är bara att fokusera och köra på.

Och eftersom han tror mycket på Heroes, så hoppas han få sin dos av Melodifestivalen i finalen den 14 mars i stället.

– Jag tror Heroes har chans att slåss om topp tre i finalen. Jag har aldrig varit så lugn och trygg med en artist som med Måns och jag tror slutstriden kommer att stå mellan honom, Mariette och Kristin Amparo. Och Måns får hemskt gärna vinna!