Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Andra guldbiljetten i "Idol" för Isabelle i Läjet

Isabelle Verdien gick vidare i ”Idol” trots att hon inte hade tänkt söka. Här kan ni höra låten som inte visas i TV4.

Hon tänkte inte söka "Idol" i år, men blev övertalad av årets tv-team. Och fick en guldbiljett av juryn precis som 2018.…

– Jag blev jättechockad över att de kände igen mig, säger Isabelle Verdien från Läjet.

Att inte förbereda sig kan också funka. I alla fall om man är en snart 19-årig sångtalang.

Med kort betänketid valde hon att framföra "Because of you", som blev en världshit av och med Kelly Clarkson tre år efter hon hade vunnit första säsongen av "American idol".

– Jag skulle inte söka i år utan var med för att stötta min kompis Edvin från Borås, så jag var inte alls redo. 99 procent av det jag sjunger hemma är popballader, så jag tog en som jag var trygg med, berättar Isabelle Verdien.

Guldbiljett men ingen namnskylt

I avsnitt fem skymtar hon bara förbi i sju sekunder utan namnskylt när hon får en guldbiljett och juryveteranen Anders Bagge säger: "Du har en ton som är guds gåva".

– Tråkigt att det inte kom med när Alexander Kronlund sa att jag var en av hans favoriter 2018 och hade en av de härligaste rösterna, säger Isabelle.

– Det kändes bra. Alla fyra i juryn sa ja och det enda negativa var att de tyckte att jag var stressad och skulle tro mer på mig själv. Jag har alltid haft rätt låg självkänsla och dåligt självförtroende. Jag hittar snabbt saker på mig själv att klaga på.

Kanske syns Isabelle Verdien mer i auditionklippen på TV4 Play?

Hör Isabelle sjunga låten som inte visas på tv:

”Mitt livs värsta ögonblick”

2018 fick en då 16-årig Isabelle en guldbiljett och tog sig sedan vidare från både chorus line och gruppmomentet. Men sedan hamnade hon i fel tonart under solosången, och skickades hem.

– Det är mitt livs värsta ögonblick sångmässigt och jag har haft ångest för det i två år. Därför ville jag visa för mig själv och andra att jag är bättre på årets slutaudition.

Läs mer: Så gick det när Isabelle Verdien fick guldbiljetten 2018

Hur det går får tittarna se på onsdag den 26 augusti. Coronapandemin gjorde att det första urvalet gjordes digitalt.

– Sedan fick man en tid på ett schema så att det bara var tio personer i taget som väntade på att få träffa juryn. På slutaudition var det inget gruppmoment i år, men levande orkester på solosången, förklarar Isabelle, som jobbar extra i en stor livsmedelbutik.

– Jag har nya låtar på gång som kanske kan släppas under hösten. Om ett år siktar jag på att plugga i sex månader i Los Angeles på Musicians Institute. Jag är på sista momentet i ansökan, säger Isabelle.

Dotter till musiker och friidrottare

I slutet av måndagens avsnitt av "Idol" dyker även två kändisar från Landvetter upp. Den ena är den tidigare längdhoppare Erica Johansson, men det nämns inte, och den andra är hennes dotter Tess Gustafsson – sångerska med 64 000 följare på Youtube.

– Hon är driven och har alltid sjungit svårare och svårare låtar, men för ett par år sedan hade hon scenskräck och stod längst bak. Hemma blev Tess vansinnig om vi ville lyssna och märkte direkt om vi försökte spela in, men det är borta nu, berättar Erica.

Att sjunga den officiella Göteborgsvarvslåten för 20 000 personer i taget var ett botemedel och nu har Tess Spotify-låt ”Don’t hold it back” över 700 000 lyssningar.

”Idol”-juryn öste på med beröm

När Tess har sjungit Bonnie Raitts ”I can’t make you love me” går juryn i spinn. Nikki Amini tycker att det är klockrent och Anders bagge säger "Du har ett otroligt instrument där och det föds man med. Det är inget du kan öva dig till. Du var som en liten ängel".

– Jag är aldrig orolig. Hon levererar alltid, säger en stolt mamma till HN.

Tv-teamet kände igen Erica Johansson och juryn blev nyfiken när Tess berättade att hon hade både musik och tävling med sig hemifrån. Men inget av det visas i avsnittet, så den som inte känner igen Erica får inte heller reda på att Tess mamma körade bakom 1993 års Melodifestivaltvåa "We are all the winners" med Nick Borgen.

– Jag skojar med Tess om att hon inte har varit med i Mello ännu. Men jag vet att jag kommer att bli känd som Tess mamma. Det var en tolvåring på ett hotell som hälsade på mig för att hon kände igen mig från Tess Youtubekanal.

Hennes pappa fick covid-19

Tess pappa är trubaduren Stefan "Stisse" Gustafsson, som nu även är känd för att ha filmat sjukdomsförloppet när han fick covid-19.

– Tess brukar hoppa upp på en del av hans coverspelningar och där har hon lärt sig att förmedla glädje och att ta en publik, säger Erica.

Tess Gustafsson själv, som precis börjat tredje året på Rytmus musikgymnasium i Göteborg, var förstås glad över med guldbiljetten. Både hon och mamma Erica fällde en tår.

– Jag vet att jag kan sjunga men att juryn blev så imponerad … det kändes helt fantastiskt! Det hade jag verkligen inte räknat med, sa Tess till Göteborgs-Posten.

ISABELLE VERDIEN

Född: 18 november 2001

Bor: Villa i Träslövsläge

Familj: Föräldrarna Veronica och Anders, samt systern Sofie

Musik: Två låtar på Spotify, där "Alla I want is you" hittills har streamats 50 000 gånger

Kuriosa: Inför studenten köpte hon en balklänning i Malmö, men på grund av coronapandemin blev det ingen gymnasiebal

Aktuell: Har gått till slutaudition i året "Idol", precis som 2018