Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Amerikanska band ska rocka i Tryckhallen

Granstigen har gjort tre nya bokningar av artister från USA till Falkenberg under nästa år.

Devon Gilfillian tar med sitt band från Nashville till Tryckhallen den 8 februari. Musiken blir en enligt turnéarrangörerna Rootsy en egen "swampy" och "funky" blandning av "soulmästare som Al Green och Ray Charles" med influenser även från "classic rock, blues och nutida r&b.

Han skivdebuterade 2016 och signades av ett stort skivbolag ett år senare och väntas nu få sitt stora genombrott.

Tryckhallen är en av bara fyra platser där The Artisanals ska spela sin mix av "sjuttiotalsinfluerad heartland-rock och nutida alt-americana".

Den 22 februari kommer låtskrivarna som möttes i Charlotte, South Carolina: Johnny Delaware, som växte upp med John Mellencamp och Tom Petty, och Clay Houle, som gillade kosmisk, psykedelisk poprock.

LÄS MER: Sedan tidigare är tre Rootsy-kvällar bokade i Tryckhallen av Granstigen Promotions: Chance McCoy (19/1), Band of Rascals (28/1), samt Aaron Lee Tasjan och Old Sea Brigade (1/2).

Sedan tillkommer även enäggstvillingarna David (gitarr, cello) och Adam (fiol) Moss i Brooklyn, som numera spelar country ihop som The Brother Brother.

Duons alldeles färska debutalbum "Some people I know" har hyllats bland annat för stämsången och melodierna – och jämförts med Simon & Garfunkel. Den 5 april spelar tvillingarna i Falkenberg och den 8 april i Immanuelskyrkan i Halmstad.

Fakta: Konserter i Tryckhallen 2019

19/1 Chance McCoy

28/1 Band of Rascals

1/2 Aaron Lee Tasjan och Old Sea Brigade

8/2 Devon Gilfillian

22/2 The Artisanals

5/4 The Brother Brother