Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Återupplev ditt 80-tal

Glommabon har bl.a. bokat Secret Service och Ryan Paris

Niclas Blyh från Glommen anordnar en kväll med 80-talsdoftande livemusik i Halmstad, för andra året i rad. Secret Service och Ryan Paris är några av artisterna som kommer. 

Publiken på förra årets Beatbox Live fick dansa loss till synthpop och italo disco och bland akterna på scen fanns Italove och Rational Youth. I år uppträder artister som för många är lite mer välbekanta.

– Förra året var det smalare namn, även om vi till exempel hade den gamla ”Tracks”-hjälten Paul Rein. Nu satsar vi ännu mer på artister som folk känner igen, säger arrangören Niclas Blyh som bor i Glommen, där han driver företaget 2shore inom event och design.

Det största namnet till Beatbox Live är svenska Secret Service. 80-talsbandet hade hitlåtar som ”Oh Susie”, ”Ten O’Clock Postman” och ”Flash in the Night”.

– Detta är bandets andra spelning i Sverige sedan 80-talet. De låter precis som förr och är ruskigt bra, säger Niclas Blyh.

Ett annat stort namn är Ryan Paris. Han är mest känd för ”Dolce Vita”, som var en världshit 1983.

– Han har aldrig uppträtt i Sverige. Han bor och turnerar en del i Tyskland och släpper även ny musik, men i den gamla genren italo disco, berättar Niclas.

Och just fans av italo disco kan se fram emot att förra årets succé Italove kommer tillbaka. Det svenska bandet hyllades av många efter förra årets Beatbox Live, som hölls på Kajskjulet i Halmstad. I år arrangeras minifestivalen i stället på Boom Boom Room, en förändring som arrangören tror mycket på.

– Jag är ute efter lite mer klubb. Kajskjulet kräver mer jobb för att skapa klubbkänsla, säger Niclas.

Förra året låg fokus på synthpop och italo disco, något som enligt arrangören lockade folk från hela Sverige, men även från Danmark och Tyskland. I år blir det bredare fokus med 80-talspop som grund. 

– Denna gång hoppas vi att det kommer mer folk från Halmstad och Halland.

Förutom redan nämnda Secret Service, Ryan Paris och Italove är svenska artisten Saft klar för musikkvällen i oktober. Fler namn är på gång. Ett drömnamn för arrangören är Sandra, mest känd för 80-talshiten "(I’ll Never Be) Maria Magdalena”.

– Men den prislappen går knappast att lösa...