Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Andersson som driver 2Entertain. Bild: PER WAHLBERG
Janne Andersson som driver 2Entertain. Bild: PER WAHLBERG

Moment group klarar sig från konkurs

Finansieringen är löst framåt och Moment Group klarar sig från en konkurs.
– Vi är väldigt glada, det har varit en pärs ett bra tag, säger Janne Andersson.

Under fredagseftermiddagen kom beskedet om att Moment Group säkrar fortsatt drift genom att tillföra rörelsekapital och lösa bolagets långsiktiga finansiering. Pandemin har medfört en ekonomisk kris för bolaget som tidningen har berättat om tidigare.

Om inte nya finansiärer skulle hittas riskerade företaget konkurs eller företagsrekonstruktion. Men nu har tillförsel av likviditet och långsiktig finansiering lösts. Detta har skett genom en ”överenskommelse som innefattar lån, nedskrivning av obligationen, genomförande av en fullt säkerställd företrädesemission, en riktad nyemission av aktier samt en riktad nyemission av teckningsoptioner”, skriver företaget på sin hemsida.

– Det är fantastiskt att vi är i mål med en finansieringslösning som läker vår likviditetsbrist och att vi har finansiering för fortsatt drift. Men – hela finansieringslösningen förutsätter att vi fortsatt jobbar hårt med kostnadsbesparingar och har framdrift i förhandlingar med leverantörer och hyresvärdar samt att myndigheterna infriar sina löften om fortsatta stödpaket så länge vi tvingas hålla våra arenor stängda. Våra verksamheter har genom myndigheternas restriktioner fortsatt de facto näringsförbud och vi har en tuff tid även framåt. Men vi finns kvar och vi kommer att jobba hårt för att vara framme i täten i takt med att vi tillåts öppna upp våra arenor igen och vi ser fram emot att få göra det vi brinner mest för – att skapa fantastiska upplevelser för alla våra gäster, säger Otto Drakenberg, VD/Koncernchef Moment Group.

Janne Andersson som är en av grundarna och vd för dotterbolaget 2Entertain kände sig lättad när tidningen pratade med honom på fredagskvällen.

– En sten faller från axeln. Allt blir så mycket enklare, säger han.

Kommer ni att fira nu?

– Ja, det är ju inte lätt så här i coronatider men det får bli ett glas champagne med min fru.