Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Molly Sandén är aktuell med albumet "Större" och vill visa en ärligare sida av sig själv. "Mitt enda alter ego har varit den här perfekta fasaden. När jag kom in i branschen fick jag tidigt lära mig att inte skapa rubriker, provocera eller dra in politik, säga att alla är lika bra. Det har följt med mig än i dag", berättar hon.

Molly Sandén vill sluta vara alla till lags

Efter att hela sitt liv ha gömt sig bakom en fasad vill Molly Sandén ha förändring. På det nya albumet "Större" lämnar hon det gamla bakom sig, byter språk och gräver i jobbiga känslor.

Hennes karriär började 2006 med en seger i Lilla Melodifestivalen, och därefter har Molly Sandén stegvis arbetat sig mot ett mognare uttryck. Flera singlar och två album senare är hon 25 år gammal, aktuell med en ny platta och redo för någonting nytt. Reformationen av hennes artistskap tog fart under en tuff period i livet.

- Jag gjorde en jobbig sommarturné, jag kände att fasaden jag byggt upp kring mig började komma i fatt, den här förebildsauran som jag alltid tyckt varit en fin och viktig grej. Det var svårt och jag var inte mig själv, folk kunde inte acceptera att jag också är en människa, har laster och dåliga sidor, säger Molly Sandén.

Grund i mobbning

Kravet på att uppnå perfektion kom delvis från musikbranschen som hon varit en del av sedan 14 års ålder, och delvis från henne själv, berättar hon.

- Jag tror att det grundade sig i mobbning när jag var liten, därför vill jag vara alla till lags och att så många som möjligt ska tycka bra om mig. Det går leva så, men det är väldigt jobbigt, säger Molly Sandén, och berättar att det temat lade grunden för många av spåren hennes nya platta.

Låten "Rygg mot rygg" går in på en relation som knakar i fogarna, "Utan dig" om hur man lyfter upp sin partner men själv försvinner. Samtidigt är albumet skrivet likt en dagbok, med start i de mörkare känslorna, för att sedan nå en känslomässig gryning med gladare och kaxigare spår som "Det finns ingen som jag".

Engelska charader

Efter flera år med engelska texter går Molly Sandén nu tillbaka till svenskan. Fröet såddes i samband med låten "Hey gäri" som hon gjorde tillsammans med rapparen Linda Pira. Plötsligt kändes engelska uttryck krystade, och mobilanteckningarna började i stället fyllas av svenska idéer.

- Jag bara insåg att "shit var skönt att uttrycka sig på svenska", det kändes mer direkt, inga charader eller manér, berättar Molly Sandén.

Nu är målet att nå en vuxnare målgrupp på de kommande turnéerna.

- Jag vill byta ut sockervadd och ballonger mot att folk håller i en öl, det är lite senare och en mer festivalhärlig stämning, den typen av gig som jag själv brukar gå på.

Trots den långa karriären kommer "Större" få ta all plats under sommarens turnéer.

- Jag kommer bara att sjunga mina nya låtar eftersom att det är det jag brinner för just nu. Allting annat skulle bli ihåligt, säger Molly Sandén.