Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ravyn Lenae från USA är en av artisterna som uppträder på Stockholm Soul. Pressbild.

Modern soul i fokus på ny festival

Stockholm Soul vill lyfta fram samtida soulmusiken. I veckan uppträder artister som Kaah, Ravyn Lenae och Esther Kirabo på festivalen som arrangeras på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Den nya festivalen Stockholm Soul pågår mellan den 23 och den 29 april. Under en hel vecka blir det konserter i Kulturhuset Stadsteaterns lokaler med ambitionen att "lyfta fram den främsta samtida soulmusiken".

"Hög nivå"

- Då det är första gången detta görs tror jag att det blir en helt unik känsla att uppleva så många soulkonserter på en så hög nivå under kort tid mitt i huvudstan, säger Magnus Palmquist, konstnärlig ledare musik på Kulturhuset Stadsteatern.

TT: Varför behövs Stockholm Soul?

- Detta är landets första festival helt dedikerad till en musikform som influerat och ständigt inspirerar en mängd andra genrer och som väldigt många människor tycker om. Det är egentligen helt obegripligt att det inte har funnits förrän nu.

Årligen återkommande

Förutom Kaah, Ravyn Lenae och Esther Kirabo märks bland andra Noah Slee, Lilla Namo och Jordan Rakel.

- Vi har bokat högaktuella artister som leder soulen vidare in i framtiden. Artister som inte räds att gå sin egen väg men som ändå har soulen som grund. Artister med gnistrande musikaliska visioner oavsett var de kommer ifrån eller vart de är på väg. Musik i rörelse, säger Magnus Palmquist.

Han berättar att de redan är i färd med att planera Stockholm Soul 2019.

- Stockholm Soul ska bli en årligen återkommande musikfest, säger Magnus Palmquist.