Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandra Estberg, sångare i Martinez, tog emot pris för årets dansband under Guldklaven.

Martinez är årets dansband 2018

Aldrig tidigare har rösterna varit så jämt fördelade i kategorin årets dansband som i år. När försvarsminister Peter Hultqvist klev ut på scenen i Malung för att dela ut kvällens sista statyett var spänningen olidlig.

- Det är en stor ära och ett stort nöje att tala om för er att till årets dansband 2018 har Martinez utsetts, tillkännagav Peter Hultqvist för en svettig publik i den heta sommarkvällen.

Programledare Linda Bengtzing välkomnade upp ett lyckligt band på scen.

- Det här var inte väntat, det kan vi inte säga. Vi var så fruktansvärt stolta bara över att vara nominerade. Tusen tack till alla som har röstat, sade bandet när de tog emot priset.

"Jag sjunger och jag ser er"

Den 19:e upplagan av Guldklavengalan, eller "Dansbandsbranschens grammis" som Bengtzing säger, bjöd på en god spridning av prisstatyetter bland de nominerade.

Årets manliga sångare blev Henrik Sethsson från Casanovas och Maria Persson från Blender fick motsvarande pris för kvinnor, för tredje året i rad.

- Wow! Det här trodde jag inte. Tack till alla som har röstat. Det är för er jag sjunger och jag ser er. Det finns inget bättre än att stå på scen och sjunga, sade en rörd Maria Persson från scenen på Folkets Park Orrskogen.

Kindbergs avsked

Utöver de sju prisutdelningarna hyllades Lill-Babs i ett framförande av låten "Leva livet", och Christer Sjögren belönades med juryns specialpris för sina 50 år som heltidsarbetande artist.

Dessutom såg Linda Bengtzing till att ställa Anders Wigelius mot väggen, frontmannen i bandet Kindbergs som nyligen meddelade att de tänker lägga ner efter 30 år på scen.

- Vi känner att vi har kommit dit vi vill och tycker att vi står och trampar vatten. Nu vill vi vara hemma med våra katter och familjer, berättade Anders Wigelius efter Kindbergs sannolikt sista framträdande på galan.

Guldklaven är startskottet på dansbandsvecka i Malung som i år bjuder på 82 bandbokningar. Bland annat gör Vikingarna sin enda spelning i Sverige i år.