Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvällens avsnitt av "Lets dance" blev det sista för Martina Haag och danspartnern Tobias Bader. Arkivbild.

Martina Haag utslagen ur "Lets dance"

Swing it! Så löd temat i kvällens "Lets dance" där Daniel Norberg var i sitt esse i en energifylld lindy – medan Martina Haag inte höll takten och fick lämna underhållningsprogrammet.

Från charleston till boogie woogie. Fredagens avsnitt av TV4-programmet "Lets dance" bjöd på swingdans i alla tänkbara former, och en emotionell hyllningsdans till Aviciis ära.

Kvällens tävling var indelad i två moment – det första pardans och det andra en swingaton.

Författaren Martina Haag hade bekymmer på dansgolvet. Trots volter och rätt energi höll hon inte takten och kvällens avsnitt blev slutet på Martinas dansäventyr.

- Jag har kämpat jättemycket. Jag tar med mig glädjen i dansen, sade Martina Haag när rösterna var räknade.

Rätt känsla

För Daniel Norberg gick det desto bättre. I en sprudlande lindy la komikern ribban högt med 29 jurypoäng.

- Den här dansen passade dig som handen i handsken, sade den vikarierande jurymedlemmen Dermot Clemenger som gjorde comeback i underhållningsprogrammet.

Att släppa loss var utmaningen för Therese Alshammar. En prövning simmaren nästan bemästrade. Likaså Viktor Frisk hade svårt att få till tekniken i sin boogie woogie, men lyckades till slut.

Gunde Svan kämpade med hälsan förra veckan. Inför dagens tävling var den tidigare skidåkaren återhämtad och redo för revansch i en klassisk bugg.

Konkurrensen hårdnar

Vecka efter vecka har dansanta Jon Henrik Fjällgren charmat tv-tittarna och juryn. Men klarade han av en charleston? Absolut – med hjälp av retrovibbar från 1920-talet visade sångaren sin lättsamma sida.

- Du äger golvet, nu måste du verkligen hem och jobba med finliret, sade jurymedlemmen Cecilia Lazar.

En annan som kammat hem höga poäng genom tävlingen är Margaux Dietz, dessvärre hade sociala-medierstjärnan svårt att få till de mjuka rörelserna ikväll. Men revanschen fick hon i tävlingens andra utmaning – en swingaton i jive där Margaux Dietz och danspartnern Alexander Svanborg briljerade med fint fotarbete och det lilla extra.