Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Martin Timell. Arkivbild.

Martin Timell ska stämma TV4

Den tidigare tv-programledaren Martin Timell planerar att stämma TV4 och delar av dess ledning, säger han till Dagens Media.

Hösten 2017 fick han sparken från kanalen efter anklagelser om sexuella övergrepp.

- TV4 kastade mig framför bussen, skändade liket, och kom sedan med uttalanden om mig som gör att jag nu har för att avsikt att stämma Casten Almqvist (TV4:s vd) för förtal – och delar av TV4-ledningen, säger han till Dagens Media.

För tidningen hävdar Timell att kanalen aldrig förklarade för honom varför han fick sparken.

- Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV4-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mejl som kom från en TV4-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem.

TV4: Allvarliga missförhållanden

I en skriftlig kommentar till TT skriver TV4:s kommunikationschef Malin Willers att samarbetet med Timell sades upp på grund av allvarliga arbetsmiljöproblem.

"Två oberoende, externa utredningar har konstaterat att det förekommit allvarliga missförhållanden i arbetsmiljön på produktionen".

Willers säger sig inte känna igen Timells beskrivning av händelseförloppet.

Friades i tingsrätten

"Programledaren har naturligtvis fått veta varför samarbetet avslutades och han har fått regelbunden återkoppling kring sitt beteende. TV4 accepterar inte kränkningar och trakasserier. Det enda vi möjligtvis ångrar är att vi inte agerade med samma kraft tidigare som vi gjorde under hösten 2017, vilket vi också fått korrekt kritik för."

I samband med metoo-rörelsen 2017 riktades anklagelser mot TV4-profilen om övergrepp och sexuella trakasserier. Han åtalades för våldtäkt, men friades av tingsrätten i juni.

SVT, TV4 och Sveriges Radio har fällts i Granskningsnämnden för rapportering kring händelserna, och flera tidningar har fällts av Pressens opinionsnämnd.