Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jon Snows (Kit Harington) bistra blick kanske kan komma att skåda över Westeros igen.
Jon Snows (Kit Harington) bistra blick kanske kan komma att skåda över Westeros igen. Bild: Helen Sloan/HBO

Martin bekräftar planer på Jon Snow-serie

Ytterligare en avknoppningsserie till "Game of thrones" är under utveckling. Det bekräftar författaren George RR Martin, som skrivit böckerna som serierna bygger på eller inspirerats av, i ett blogginlägg.

Enligt Martin är "Snow", som serien kallas, den fjärde som är under utveckling hos HBO, vid sidan av "Ten thousand ships", "Sea snake" och "The hedge knight".

Jon Snow är en av huvudpersonerna i "Game of thrones". Han spelades av Kit Harington, och det ryktas om att det rör sig om en uppföljare där tittarna får följa rollfigurens öde efter slutscenerna i den populära fantasyserien.

"Ja, det var Kit Harington som kom med idén till oss", skriver Martin, som inte kan säga något om övriga inblandade men som berättar att utvecklingen än så länge är på manusstadiet.

Inte så troligt

Martin själv har, precis som med alla andra tv-serier i "Game of thrones"-sfären, varit inblandad och "Kits grupp har besökt mig här i Santa Fe och arbetat med mig och min egen grupp av fantastiska, talangfulla författare/konsulter om hur serien ska hamras ut".

Att alla fyra serierna faktiskt skulle gå vidare till produktion är kanske inte jättetroligt, antyder Martin.

"Jag skulle älska om det skedde, men det är inte så det fungerar, vanligtvis", skriver han.

Serie slängdes

Ytterligare en serie, "House of the dragon", blir den första avknoppningen att faktiskt sändas med start i slutet av sommaren. En annan serie med Naomi Watts, som aldrig fick något officiellt namn, skrotades sedan ett inspelat pilotavsnitt visade sig inte hålla måttet. Priset för att spela in avsnittet ska ha varit 30 miljoner dollar.

– Det var en enorm press att få det rätt och jag tror inte att det skulle ha fungerat, sade Robert Greenblatt, tidigare styrelseordföranden för Warner Media, i en intervju.

Fakta: "Game of thrones"

"Game of thrones" är namnet på HBO:s succéserie som pågick under åtta säsonger med start 2011. Till en början byggde serien på bokserien "Sagan om is och eld", i vilken "Kampen om järntronen" ("Game of thrones" på engelska) är den första boken. Eftersom bokserien inte är färdig (bok sex och sju saknas) fick tv-serien avslutas genom att författaren George RR Martin skissade upp hur han tänkt sig slutet för tv-skaparna.

De serier som bekräftats vara under utveckling är följande:

"House of the dragon": Tio avsnitt har spelats in. Serien har premiär i augusti. Bygger på Martins roman "Eld & blod" och utspelar sig några hundra år före händelserna i "Game of thrones".

"The sea snake": Gick tidigare under namnet "Nine voyages" och sägs kretsa kring den stora sjöfararen Corlys Velaryon. Serieskaparen Bruno Heller är inblandad. Utspelar sig tidsmässigt ungefär som "House of the dragon".

"The hedge knight": Steven Conrad sägs jobba med den här avknoppningen som handlar om en väpnare och en riddare. Bygger på novellerna i "Tales of Dunk and Egg", utspelar sig 90 år före händelserna i "Game of thrones".

"Ten thousand ship": Utspelas tio tusen år före "Game of thrones" och kretsar kring prinsessan Nymeria. Amanda Segel arbetar på manuset.

"Snow": Till skillnad från övriga projekt ryktas det i "Snow":s fall snarare handla om en uppföljare till "Game of thrones" än en föregångare. Sägs kretsa kring rollfiguren Jon Snow.

Animerade tv-serier: Minst två animerade serier är under utveckling.

Källor: The Hollywood Reporter, Not a Blog, Entertainment Weekly