Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Före detta skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg deltar i årets säsong av "Let's dance" i TV4. Arkivbild.

Magda byter skyttevallen mot dansgolvet

Årets första deltagare i "Let's dance" är klar. Magdalena Forsberg byter pjäxorna mot klackskor när hon kliver in i årets upplaga av den tv-sända danstävlingen.

När TT når Magdalena Forsberg är hon med andan i halsen på väg till sin fjärde dansträning i livet. Att vara med i "Let's dance" är en utmaning – men hon är inte den som säger nej till en sådan.

- Det känns jättekul! Kul att göra något helt nytt och annorlunda, att kasta sig ut i något man absolut inte kan. Jag tycker fortfarande att det är väldigt skoj att lära mig nya saker, säger hon.

"Var är dansskorna?"

TT: Hur mycket har du dansat tidigare?

- Ingenting! Vänta, var har jag mina dansskor...

Sveriges största skidskyttestjärna genom tiderna pausar promenaden genom Stockholm för att leta igenom sin väska.

- Ah, där var de. Det är ju också en svårighet, det här med att dansa i klackskor. Jag är väldigt obekväm i klackar, säger hon och skrattar.

Ser fram emot att bugga

Sedan hon lade bössan på hyllan efter OS i Salt Lake City 2002 har Magdalena Forsberg varit med i ett antal tv-produktioner. I "På spåret" blev det en andraplats och i "Mästarnas mästare" kammade hon hem segern.

TT: Hur tror du att det kommer gå i "Let's dance"?

- Ingen aning. Det är ett jättestarkt gäng som är med och det beror på hur många som röstar. Jag hoppas att jag får vara med i några program åtminstone, så man hinner lära sig lite grand.

På frågan om det är någon särskild dans som hon ser fram emot svarar hon bugg – framför allt eftersom att maken Henrik Forsberg älskar att bugga.

- Så buggen får bli ett delmål, säger hon.

TT: Vad kan din skidskyttekarriär bidra med till dansandet?

- Förhoppningsvis att jag har hyfsad kondis och är van vid att träna. Sedan kanske det finns lite likheter mellan att skejta och dansa vals...

Fått frågan förr

Magdalena Forsberg har fått frågan om att delta i "Let's dance" tidigare, men först nu passade det in i det övriga livspusslet. Framför allt ser hon fram emot att ha kul, säger hon.

- Det blir lite att man hamnar i en bubbla när man är med i sådana här produktioner. Det ska bli jättetrevligt att träffa alla andra deltagare, det brukar bli väldigt bra stämning och så.

Magdalena Forsberg är den första bekräftade deltagaren i 2019 års upplaga av "Let's dance". Hon kommer att dansa med Fredric Brunberg, som debuterade i danstävlingen i fjol.