Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Måns Zelmerlöw uppträder på sin egen festival i helgen. Arkivbild.

Måns Zelmerlöw: "Ska inte få hända hos oss"

Veronica Maggio, Icona Pop och Oskar Linnros spelar alla på festivalen Summer On i helgen. Måns Zelmerlöw var med och grundade festivalen som arrangeras för tredje gången.

Den tidigare Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw var med och startade festivalen Summer On i Båstad 2015. I år hålls festivalen mellan den 7 och 8 juli och bland andra Icona Pop, Veronica Maggio och Oskar Linnros medverkar.

- Det är publikrekord. Vi siktar på att vi blir ungefär 4 000 per kväll, och det ska vi nog kunna uppfylla i år. Vi har känt varje gång att vi har ett väldigt starkt startfält, men i år känns det extremt starkt, med Veronica Maggio och Icona Pop som headliner för varsin kväll, säger Måns Zelmerlöw.

Spelar på festivalen

Dessutom spelar han själv på festivalen för tredje året i rad.

- Det är det bästa, jag kan boka mig själv till min egen festival. Det är tredje året jag spelar, och jag är väldigt peppad. Vi har precis varit ute på Europaturné och det är det setet vi kommer med nu till Båstad. Jag hoppas det kommer gå hem lika bra här som ute i Europa, säger han.

"Fruktansvärt"

I samband med festivalsäsongen har det uppkommit en diskussion kring sexuella ofredanden. Så sent som förra helgen meddelade Bråvallafestivalen att man ställer in nästa års festival, något som enligt arrangören beror på de sexuella ofredanden som inträffade.

TT: Hur ser du som festivalarrangör på det?

- Det är fruktansvärt, och det är någonting vi ser jätteallvarligt på så klart. Det ska inte få hända hos oss. Vi ska göra allt som står i vår makt för att det inte ska bli någonting sådant, säger Måns Zelmerlöw.