Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Måns Zelmerlöw. Arkivbild.

Måns vill omvända Melloskeptiska britter

Kan Måns Zelmerlöw bli mannen som omvänder de Eurovisionsskeptiska britterna? Det återstår att se när han leder den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest.

Runt tio miljoner britter brukar titta på finalen i Eurovision Song Contest, men intresset för den inhemska finalen är lågt.

- Det är som om britterna inte riktigt hängt med på att det blivit rätt modernt och att det är låtar som hamnar på listorna. Jag tror att det handlar om att de behöver en bra placering, funderar Måns Zelmerlöw.

Om det finns några låtar i startfältet som kan ge placeringen som väcker britterna ur deras Eurovisionslummer? Det är inte omöjligt, tror Zelmerlöw.

- Jag tror att det finns en, kanske två, låtar som har en chans på topp tio och kanske ännu högre. Det beror förstås på framförandet, än så länge har jag bara hört låtarna.

I Storbritannien var det länge tv-legendaren Terry Wogan som spydigt kommenterade tävlingarna. Måns Zelmerlöw tar sig an uppgiften på ett annat sätt.

- Vi försöker engagera tittarna och få dem att förstå hur viktigt det här är.

Måns Zelmerlöw ska leda programmet tillsammans med komikern Mel Giedroyc. Han oroar sig inte för den kritiska brittiska tv-publiken.

- Jag ska visa hur mycket jag älskar tävlingen. Mello och jag har en personkemi som är väldigt bra. Dessutom ligger svensk och brittisk humor väldigt nära varandra. Petra Mede och jag körde mycket brittisk humor när vi ledde Eurovision Song Contest, och det är Edward af Sillén som skrivit manus den här gången också. Och han har gjort det med bravur.

Trots att han leder den brittiska uttagningen hejar han på Sverige. Han missade den första deltävlingen, men har hört att Benjamin Ingrosso har en bra låt.

- Annars har jag sagt tidigare att jag tror att det blir Mariettes år, bara hon har en stark låt.

"Eurovision: You decide" sänds på BBC i kväll.