Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mästerlig magiker med modern show

Trollerikonster förekom redan vid kung Keops hov i det forntida Egypten. Det berättas om en trollkonstnär där som kunde hugga huvudet av en gås och därefter sätta tillbaka det igen utan att djuret dog.

Riktigt så drastiskt går inte Joe Labero till väga med sina fåglar i tältet intill Tullbroskolan. Men han trollar fram och bort duvor som ingenting och en anka förflyttas på något oförklarligt sätt från en låda till en hink.

Den kvinnliga assistenten blir desto omildare behandlad. Här kan man tala om nedskärning av personal. Hon blir delad och spetsad vid flera tillfällen och även förvandlad till en hund. Ändå ler hon lika glatt varje gång.

Showen bygger annars väldigt mycket på medverkan av publiken. En kvinna som heter Ann-Kristin ställer något motvilligt upp i ett knivkastarnummer. Alf från Älvsered håller reda på det heliga vattnet från Indien som på något oförklarligt sätt fylls på i en kanna som töms med jämna mellanrum. Köksförsäljaren Katarina assisterar vid ett reptrick. Min gode vän Stellan Karlsson lånar ut en 20-eurosedel som senare plockas fram ur en citron. Så håller det på. Och alla trick är lika obegripliga. Hur bär karln´ sig åt?

Bowlingklot rullar ut ur anteckningsblock. Klotet förvandlas i sin tur till en ballong. En man ur publiken får sin slips sönderklippt. En stund senare är slipsen hel igen och på väg av scenen blir mannen av med sin skjorta.

Klassiska tricks varvas med nya och det hela inramas av rockmusik och häftiga ljuseffekter. Med en extra scen ute i publikhavet och flera storbildsskärmar så att även de längst bak kan följa händelserna på nära håll.

Hela tiden skojar Labero friskt med publiken och sin butler Albert som hängt med ganska länge nu. Det är möjligen här som föreställningen vacklar en aning. Många av skämten går hem, men några av ordvitsarna är lite väl sökta och en del av de humoristiska inslagen är på gränsen till fåniga. Som när en uppstoppad version av ankan körs omkring i en radiostyrd bil.

Men magin står förstås i centrum den här kvällen och är av absolut världsklass. Plötsligt trollar Joe Labero bort sig själv från scenen. För att några sekunder senare komma körande på en motorcykel från andra sidan av det stora tältet. Det går ju inte. Eller?

 

Fotnot: Joe Labero avslutar sin tältturné med en föreställning i Halmstad den 14 juni.