Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lyrisk. ”Hallänningarna är ett diktande folk”, konstaterar Per Kågström, kulturreporter och jurymedlem för tävlingen Dagens dikt.

Mängder av dikter strömmar in till HN

Intresset för Hela Halland läsers lyriktävling är en överraskning. Varje dag strömmar dikter in till Hallands Nyheter och Hallandsposten. – Vi är helt tagna på sängen, säger Per Kågström, kulturreporter på HN och jurymedlem.

Lyriktävlingen är en del i Hela Halland läser, där hallänningar har möjlighet att få en dikt publicerad och vinna priser.

– Vi är förvånade och glada över det stora intresset. Från början gick skämtet om att alla vi som jobbar med tävlingen får skriva dikterna själva under pseudonym. Men skämtet har fastnat i halsen, säger Per Kågström.

Dagens dikt: Här hittar du alla publicerade bidrag

Redan vid den första publiceringen måndag den 25 januari fanns det många att välja bland.

– Flera av dem var väldigt bra. Sedan dess har dikterna fortsatt att strömma in och vi är nu uppe i 180 bidrag, säger han och tillägger:

– Det är förstås tillåtet att skicka in flera dikter men det kan räcka med två–tre bidrag per person.

Dikterna kommer in via mejl, webben och med post, en och annan dikt är till och med skriven för hand.

– Vi får in rimmat och orimmat, många handlar om natur, kärlek, saknad och sorg. Uppenbarligen använder människor poesin som ett sätt att bearbeta sina känslor. Det är fantastiskt fint. Vi får även in humoristiska bidrag.

Varje dag till och med den 13 februari publiceras en av dikterna på Livets gång i HN. Dessa 18 bidrag är med i lyriktävlingen som avgörs av läsarna. Den dikt som får flest röster av läsarna vinner. Därutöver utser en jury tre vinnare bland bidragen.

– Det blir inte lätt med så många bra bidrag, men det finns en del som sticker ut lite extra, säger Per Kågström som ingår i juryn.

Dikter som inte kvalificerar sig till tävlingen kommer att få en andra chans.

– Vi tänker fortsätta att lägga ut dikter både i papperstidningen och på vår hemsida.