Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu är det Linnea Henrikssons tur att få sina låtar tolkade i "Så mycket bättre". Arkivbild.

Linnea Henriksson: "Mycket känslor"

Linnea Henriksson står i centrum i veckans "Så mycket bättre". Hon utlovar mycket känslor när de andra artisterna ska tolka hennes låtar.

När Linnea Henriksson blickar tillbaka på sommaren på pensionat Grå Gåsen på Gotland minns hon snarare kompishäng än tv-inspelning.

Det var precis som det man ser i avsnitten, ett glatt gäng som tog hand om varandra. Det var ett skitfint gäng och lite rå stämning ibland, men på ett varmt sätt, berättar hon.

Det märks också i veckans avsnitt, som kretsar kring Linnea Henriksson och hennes musik. Hon hade inga problem med att vara öppen runt Charlotte Perrelli, Christer Sjögren och de andra stjärnorna.

– Det gör att man kan snacka om grejer som man kanske inte snackar med folk om annars, säger Linnea Henriksson.

TT: Berättade du något som du inte har berättat förut?

Jag vet inte, jag tror att jag överlag är ganska transparent. Men antagligen så utvecklade jag ämnena lite mer när jag plötsligt satt med människor som jag litade på. Det är ett bra gäng.

Just den egna dagen minns hon annars inte särskilt mycket av.

Jag var så fokuserad på alla tolkningar som jag skulle göra. Vad händer på min dag … ja, det blir mycket känslor, som det alltid blir. Vi sitter ju plötsligt och lyssnar på mina dagboksanteckningar. När jag inte kan distansera mig genom att sjunga låtarna, utan bara sitter där och lyssnar på dem, så minns man mycket grejer, säger Linnea Henriksson.

Hon berättar att det är just det som hon älskar med tolkningar och covers – att man får uppleva musik som man känner till på ett helt nytt sätt.

Det är så häftigt vad som händer med en låt. Det kan vara en jättevacker låt som man sitter och myser till, så framförs den av någon och så hör man texten och inser att det här är ju hemskt, säger Linnea Henriksson.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.