Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lancelot Hedman Graaf tävlar i "Let's dance". "Det blir roligare och roligare för varje vecka", säger han.

Lancelots kärleksutmaning i "Let's dance"

Kändissonen Lancelot Hedman Graaf har gjort succé som thaiboxare och tuffa träningspass är ingenting han skyr. Att dansa i tv är en annan femma – och veckans stora utmaning är av romantisk karaktär.

Lancelot Hedman Graaf går i sin mammas fotspår och kämpar om glasskon i "Let's dance".

Tillsammans med sin danspartner Linn Hegdal kommer han att framföra en vals på fredag, och den största prövningen blir att komma i rätt stämning.

- Utmaningen blir att få till en romantisk känsla, säger han.

TT: Hur ska ni göra det?

- Genom att vara romantiska.

Lancelot Hedman Graaf föddes in i kändisskapet med fotbollsproffset Magnus Hedman som pappa och artisten och profilen Magdalena Graaf som mamma. Han har under 2018 gjort sig ett eget namn i realityserien "Lance vs livet".

Förra veckans "Let's dance" slutade inte som Lancelot Hedman Graaf hade tänkt sig. Under framträdandet drabbades han av en total blackout, stannade upp på dansgolvet och fick näst lägst poäng av juryn.

- Det blev helt svart, jag minns inte så mycket av det, men vi får göra vårt bästa för att det inte ska hända igen, säger han.

"Inte världens roligaste grej"

Trots att Lancelot Hedman Graaf är van vid att träna thaiboxning så tycker han att dagarna i dansstudion är rätt jobbiga.

- Det här är någonting helt annat. Det är någonting som man kanske inte tycker är världens roligaste grej att göra, dansa liksom, som tonåring. Och gör man det fem timmar om dagen så blir det jobbiga dagar, säger han.

TT: Hur viktigt är det för dig att komma långt i tävlingen?

- Det har varit kul, men jag vet inte. Det är roligt ifall man är kvar, det är självklart tråkigt om man åker ut.

"Tuff period"

Han är inte den första i familjen Hedman Graaf som testar vingarna i "Let's dance". Magdalena Graaf deltog 2009, men hennes medverkan fick ett dramatiskt slut. Hon drabbades av en hjärnblödning, opererades och tvingades avbryta tävlingen.

- Jag var sju år gammal, jag minns inte så mycket av det om jag ska vara helt ärlig. Men det är klart att det var en tuff period, säger Lancelot Hedman Graaf.

TT: Har hon gett dig några tips inför tävlingen?

- Bara att ha kul och njuta.