Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rickard Olsson är tillbaka som programledare i "Bingolotto" – "världens svåraste program", enligt honom. Pressbild.

Laddar för "Bingolotto" som en elitidrottare

En pirrig Rickard Olsson är tillbaka som programledare för "Bingolotto" samtidigt som flera nya spelmoment gör entré. Den här säsongen vill man trycka extra mycket på göteborgsk humor – men är förberedd på reaktioner.

TT: Du är tillbaka som nygammal programledare för "Bingolotto", hur känns det?

- Även om jag har gjort "Bingolotto" tidigare så är det pirrigt. I och med att det är ett spelprogram måste allt vara exakt på tid för att få med allt så det inte blir fel, rätt vinnare ska redovisas, det är den där exaktheten som jag tycker är pressande.

- Jag har tillräckligt med erfarenhet för att veta att det inte går att ta någonting för givet. Man kan inte bara ställa fram skridskorna, matchen ska spelas och man måste vara alert. Aldrig gå på gamla meriter, säger Rickard Olsson.

TT: Hur har du förberett dig?

- Nu har vi går igenom alla spel så att man får in dem i kroppen och kan förklara dem på ett vettigt sätt. "Bingolotto" är kanske världens svåraste program, det är ingenting för amatörer. Jag förbereder mig som en elitidrottare, man går igenom allt i huvudet om och om igen flera dagar innan, när jag sover drömmer jag om programmet. När jag väl är där har jag redan gjort det i huvudet flera gånger.

TT: Vad blir det för nya spelmoment?

- Vi har ett som heter “Goa gubbar”, vi sänder ju från Göteborg och för att trycka på det kommer det att vara många ordvitsar och skoj. Man får välja olika gubbar och kan vinna 640 000 kronor totalt. Man dubblar vinsten hela tiden, men om du får stockholmaren är spelet slut.

TT: Hur tror du att det kommer att tas emot?

- Jag hoppas att det fortfarande finns utrymme att skoja litegrann i Sverige, men det finns säkert någon lättkränkt stockholmare som kommer att höra av sig. Men man kan inte anpassa allt efter alla.

"Bingolotto" får säsongspremiär i TV4 på söndag klockan 18.00.