Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

– Man måste greppa läget och hitta nya vägar att jobba på. Folk skriker efter liveunderhållning, säger Joe Labero till Hallands Nyheter.  Bild: Kristofer Sandberg
– Man måste greppa läget och hitta nya vägar att jobba på. Folk skriker efter liveunderhållning, säger Joe Labero till Hallands Nyheter. Bild: Kristofer Sandberg

Labero trollar exklusivt på Strandbaden i Falkenberg

– Jag älskar det lilla formatet och kanske får publiken i Falkenberg se ett nytt trick, säger Joe Labero som uppträder inför 49 personer på Strandbaden efter midsommar.

Han har uppträtt jorden runt med sina magiska shower, både på turné och med längre engagemang i Las Vegas, Monaco, Singapore och Australien. Ofta storslagna tillställningar med pyroteknik, dansare och eldartister på stora arenor. Men i höstas gjorde han en svensk turné till mindre orter och spelställen med plats för några hundra gäster, bland annat Stadsteatern i Falkenberg och Kungsbacka teater.

– Vi avslutade med fem utsålda kvällar hemma i Alvesta. Fantastiskt kul, jag hade inte uppträtt där på många år, berättar Joe när HN ringer upp.

Coronaviruset kom emellan

I vår skulle han gjort ”Labero - Goldfingers” på Hamburger Börs i Stockholm med premiär den 27 mars. Men coronaviruset kom emellan. Istället ger han sig nu ut och uppträder för en publik på maximalt 49 personer och minmalt med rekvisita.

– Det var svårt som fan att vara ledig i tio veckor. Precis som en tennisspelare måste man hålla igång. Kicken är att stå inför en publik. Att göra det inför 49 personer är mycket bättre än inga alls. Det lilla formatet har alltid legat mig väldigt nära hjärtat. Det var ju så det började en gång i tiden och publiken uppskattar att komma så nära och att de få vara delaktiga i föreställningen.

Såg Springsteen på Broadway

– Jag såg magikern Steve Cohen uppträda på Waldorf Astoria i New York på min födelsedag för några år sedan. Det har varit utsålt tre kvällar i veckan i sexton år. Men han spelar bara inför kanske 75 personer åt gången och hare en fantastisk styrka i sin närhetsmagi. Jag såg även Bruce Springsteen ensam med en gitarr göra en otroligt stark spelning på Broadway inför några hundra personer. Jag tror att han mådde otroligt bra av att kunna sitta där och spela kväll efter kväll utan att behöva resa runt.

Vad gjorde du under de tio veckorna av ofrivillig ledighet i våras?

– Först satt jag och skrev lite och läste lite. Jag gillar att gå på bio och det gick ju inte så jag plöjde igenom en hel del filmer och de flesta serierna på Netflix. Sedan kände jag att jag måste komma igång med nånting. Nu blir det en hel serie med sådana här minishower i sommar. Folk skriker efter liveunderhållning.

Joe Labero startade sin karriär under ett sommarlov i Falkenberg och har uppträtt i flera omgångar i Las Vegas och på många andra platser runt om i världen. Bild: Kristofer Sandberg
Joe Labero startade sin karriär under ett sommarlov i Falkenberg och har uppträtt i flera omgångar i Las Vegas och på många andra platser runt om i världen. Bild: Kristofer Sandberg

– Man måste greppa läget och hitta nya vägar att jobba på. Jag har gjort livestreaming som gick ut till nitton länder och hade en publik på kanske en miljon. Men vi spelade in i en tv-studio utan publik och det är klart att man saknar kontakten med den.

Falkenberg speciellt

För någon vecka sedan gick Strandbaden ut med att man kan få uppleva den exklusiva minishowen med Labero och en trerätters middag för 1445 kronor. När HN kontaktar hotellet fanns det bara tre biljetter kvar till den 25 juni (fler föreställningar kan vara aktuella).

– I går kväll gjorde jag en helt ny grej som jag aldrig gjort tidigare. Kanske stoppar jag in den i Falkenberg. Men det tar tid med nya grejer.

Falkenberg har också en speciell plats i hjärtat för Joe Labero eftersom det var på Skrea camping som han lärde sig trolla sommaren 1975.

– Där fick jag min första magibox på 12-årsdagen. Vi åkte ofta från Alvesta till Falkenberg på somrarna.

Svårplanerat

Då hette han Lars Bengt Roland Johansson och han tog de första bokstäverna från sina namn när det var dags att ta sig ett artistnamn 1986.

Vilket är ditt tilltalsnamn egentligen?

– Bengt. Men det är väldigt få som säger det idag. Bara mamma, brorsan och några gamla kompisar.

Hur långt fram kan du planera under nuvarande omständigheter?

– Det är ingen som vet. Tanken är att vi ska köra vårens föreställning på Hamburger börs i september-oktober. Sedan kanske det blir Las Vegas eller en vända till Singapore eller Malaysia. Jag gillar Asien; maten, värmen, servicen och vänligheten.

– Vad som än händer kommer jag att hålla på med det här. Jag älskar att vara en showman med magin som vapen och glimten i ögat.

LÄS MER: Presenten i Falkenberg förändrade Joe Laberos liv

LÄS MER: Labero övertygar med fingerfärdiga trick

LÄS MER: Mästerlig magiker med modern show

LÄS MER: Labero laddar om inför svensk turné