Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trailern för "The rise of Skywalker" avtäcktes vid ett event i Chicago, där skådespelare och regissörer bjudits in för att svara på frågor.

Kultkaraktärerna tillbaka i nya Star Wars

Trailern för den nionde episoden i Star Wars-sagan har en handfull timmar efter att den släppts redan genererat miljontals visningar på nätet, och diskussionen om detaljerna är redan i gång bland fansen.

Den två minuter långa trailern, som avtäcktes på ett "Star wars"-event i Chicago, avslöjar inte mycket om handlingen, men bjuder på ett antal kära återseenden för den inbitne.

Bland annat skymtar prinsessan Leia förbi, vilket betyder att skådespelaren Carrie Fisher, som gick bort 2016, är med postumt än en gång.

"Leia får liv"

Enligt regissören JJ Abrams kunde han med hjälp av outnyttjat material från "The force awakens" (2015), som han också ligger bakom, föra in Leia i handlingen igen.

"Prinsessan Leia får liv i den här filmen på ett sätt som är häpnadsväckande för mig", sade Abrams vid eventet.

I slutet av trailern avslöjas även att kejsaren Palpatine, kanske den främsta antagonisten i "Star wars"-universumet, återvänder. Det är dock oklart i vilken form, då det enda som avslöjas i trailern är Palpatines karaktäristiska skratt.

Palpatines återkomst lär vara ett mysterium som diskuteras flitigt framöver. Karaktären har inte synts till och har av många fans antagits varit död sedan "Return of the jedi" (1983).

"Jag är fullständigt i chock över kejsar Palpatine i trailern", skriver ett fan på Twitter. "Jag hoppas att det finns en riktigt bra anledning för honom att vara med, och att det inte är något löjligt, men jag litar på JJ", skriver en annan.

Lucas i samtal

Ytterligare en karaktär att lägga till i listan över kära återseenden är Lando Calrissian, spelad av Billy Dee Williams, som även han skymtar förbi i trailern.

"Lando har aldrig riktigt lämnat mig", sade Williams vid eventet.

Enligt JJ Abrams ska han och manusförfattarna till "The rise of Skywalker" ha suttit ned med "Star wars"-pappan George Lucas innan arbetet med filmen började, trots att Disney köpte loss rättigheterna från Lucasfilm 2012.

När filmen går upp på bio den 18 december i år avlutas den berättelse som inleddes 1977 med "A new hope".