Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Avhuggna händer visas i Varberg

Nu öppnas Lovisa Ringborgs "Lucid cave".

40 personer åt gången får den 16 maj uppleva Lovisa Ringborgs verk i Varbergs konsthall på plats. Alla övriga intresserade kan följa lördagens vernissage via Instagram.

Separatutställningen "Lucid cave" (syftar på ett av verken och betyder fritt översatt “upplyst grotta”) av Lovisa Ringborg visas till och med den 23 augusti. Den innehåller fotografier, videor, textilier och skulpturer.

Enligt ett pressmeddelande speglar verken "en inre upplevelsevärld som ständigt balanserar mellan ljus och mörker.

Resultatet kan upplevas både skrämmande och behagligt på samma gång. Vi ser iscensättningar med speglingar av kroppar och landskap som leder oss in i ett surrealistiskt tillstånd".

– I konstupplevelsen får vi en stunds vila från den ”verkliga” världen, en konstpaus som gör att vi orkar med. Lovisa Ringborgs fascinerande upplevelsevärld är perfekt att sjunka in i, säger Johanna Holmström, kommunens utvecklare för konst och utställningar.

Lovisa Ringborg är född i Linköping 1979, utbildad i Göteborg och nu bosatt i Stockholm. I "Lucid cave" utforskar hon drömska tillstånd och parallella världar.

I Varbergs konsthall finns bland annat en hund som vaktar en pulserande projektion och fem vita, icke-mänskliga kroppar som kanske sover.

På grund av coronapandemin får bara 40 personer samtidigt besöka vernissagen, som livesänds via Varbergs konsthalls Instagram.