Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Knyckare ringer in året för göteborgarna

Komikern Emma Knyckare blir värd för årets nyårsfirande på Götaplatsen dit göteborgarna förväntas komma i tusentals. – Det brukar komma omkring 15-17 000 personer från alla stadsdelar, säger Birgitta Bergerlind, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Julstaden som står för arrangemanget.

Götaplatsen börjar blir ett allt mer populärt val av plats för göteborgare att fira tolvslaget på och i år är det komikern Emma Knyckare, från Rolfstorp, som ska lotsa besökarna in i 2018, tillsammans med ett antal gäster.

– I år är vi glada att välkomna Emma Knyckare som ny nyårsvärd och att och gruppen ”Familjen Kaos” med TV-kända syskonen Bianca och Tiffany Kronlöf tillsammans med Thom Gisslén kommer framföra det förinspelade nyårstalet. Systrarna Kronlöf känns bland annat igen från den prisbelönta SVT-humorserien ”Full patte”, säger Birgitta Bergerlind, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Julstaden, i ett pressmeddelande.

Knyckare är framöver aktuell som arrangör för den mansfria festival som ska äga rum på Bananpiren i Göteborg i slutet av augusti nästa år.

Festivalen, där endast kvinnor, transpersoner och icke-binära är välkomna, arrangeras som en reaktion på de uppmärksammade våldtäktsbrott som inträffat på festivaler de senaste åren.

Läs också: 
"Vill skapa en frizon för kvinnor"