Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelutvecklarna Mark Webley och Gary Carr skapade klassikern "Theme Hospital". Nu står duon bakom det kommande spelet ”Two Point Hospital”. Pressbild.

Klassiskt sjukhusspel får andlig uppföljare

Bota sjukdomar, rädda liv och få sjukhus att snurra runt ekonomiskt. Låter det som en lockande utmaning kan spelet "Two Point Hospital" vara något för dig.

Spelutvecklarna Mark Webley och Gary Carr, på brittiska Two Point Studios, återvänder i höst till sjukhusmiljön med spelet "Two Point Hospital".

Duon poängterar att det inte är en uppföljare till 90-talets komiska sjukhusbyggarspel "Theme Hospital", men inspirerat av klassikern, som de själva var med och utvecklade.

- ”Two Point Hospital” är ett spel där du förvaltar en rad olika sjukhus inom en stiftelse, sedan utvecklar du ditt imperium genom att lyckas med företagssidan av spelet, förklarar Gary Carr till TT och fortsätter:

- Sjukhus är ett intressant ämne som många förstår och kan relatera till. Det är ett ämne vi kände att vi kan göra med en intressant twist genom att hålla oss borta från riktiga sjukdomar.

Falska sjukdomar

I "Two point hospital" är alla sjukdomar påhittade, likaså behandlingarna. Syftet är att skapa ett lättsamt spel om sjukvård där fokuset ligger på att driva ett sjukhus på bästa sätt – snarare än att skapa en korrekt bild av verkliga sjukdomar.

- Spelet handlar om att lära sig att driva ett företag. Du måste hantera människor, utbilda personal, hantera patienter – och hålla alla utvilade och glada, säger Marc Webley.

Utmaningen ligger i att skapa en design som är både estetiskt tilltalande och pedagogisk.

- Vi ville att designen skulle vara bred nog för att attrahera både erfarna spelare och mindre erfarna spelare. En del spelare vill främst designa och leka med simulatorn, säger Gary Carr och Marc Webley fyller i:

- Medan andra vill fördjupa sig i företagssidan av spelet.

Inte samhällskritiskt

Trots att vård är ett ständigt hett diskuterat ämne i samhällsdebatten är syftet inte att göra ett politiskt ställningstagande. Framförallt är meningen med "Two Point Hospital" att ha kul.

- Folk säger ofta (om vården) att de kunde göra det bättre själv. Nu är det upp till bevis, kan du faktiskt göra det bättre själv? säger Gary Carr.

Likt "Theme Hospital" är spelets målgrupp bred. Alla, från barn till vuxna, ska kunna spela spelet.

- Det är inte läskigt, och när du väl kommer in i det kan de uppsluka dig fullständigt. Plötsligt inser du att det gått timmar och att du faktiskt är intresserad av företagsledning, säger Marc Webley.

"Two Point Hospital" släpps i höst, och kommer att finnas tillgängligt för PC.