Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya "Idol"-juryn Alexander Kronlund, Nikki Amini, Kishti Tomita och Anders Bagge. Pressbild.

Kishti Tomita: "Jag är den mest impulsiva"

Kishti Tomita är tillbaka i "Idol"-juryn. Nu ska hon tillsammans med Anders Bagge, Nikki Amini och Alexander Kronlund bedöma okända talanger.

"Det är orimligt!", en utskällning på japanska och "halleluja moment" – det finns många minnen från när Kishti Tomita satt i "Idol"-juryn mellan 2004 och 2007. Inför höstens säsong är hon tillbaka, denna gång tillsammans med Anders Bagge, Nikki Amini och Alexander Kronlund.

Tomita beskriver den nya juryn som "ett dreamteam", men hon har svårt att säga vilken roll hon har i gruppen.

- Alla har ju allting, alla har sitt spektrum. Men det är ju helt klart att jag är den mest impulsiva, den med mest temperament åt alla håll. Den som är mest kryddig. Men det får väl de därhemma bestämma själva, vad de tycker, säger hon.

"En dinosaurie"

Vad är det då för skillnad på de som söker i dag och de som sökte till programmet förut? Kishti Tomita upplever att dagens sökande i större utsträckning vet vad de ger sig in på.

- Det finns en helt annan dynamik mellan dem som söker och oss i "Idol", för att folk vet. När vi satt i juryn var programmet "in the making" utifrån dynamiken hur vi var som jury, och den dynamiken som är i Sverige. Vi tog oskulden på vad man får säga och vad man inte får säga. Där är vi inte nu. Nu kan ju alla göra sin lilla tv, folk filmar med mobiler. Tekniken har förändrats enormt. Jag kommer ihåg att vi fick våra kopior på de första programmen på vhs. Förstår du, vhs! Det är en dinosaurie. Det är en annan tid och en annan era, säger hon.

"Underbart"

Under sin tid i "Idol"-juryn har hon bedömt personer som i dag har blivit framgångsrika artister. Måns Zelmerlöw, Loreen, Agnes och Darin är några exempel.

- Det är en oerhört stor glädje och tacksamhet att ha varit med om det. Det är helt underbart. Sedan är jag så himla glad över att ha fått jobba både med Loreen och Måns, och sedan att de går och vinner Eurovision på det skadar inte. Man blir ju lycklig, säger Kishti Tomita.

"Idol" har premiär den 21 augusti i TV4.